Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

PR-succén: Kastar enorma Pokébollar på turister

Publicerad: 5 augusti 2016, 08:38

Pikachus åker runt i stan.

Foto: Kampanj

Basel i Schweiz har fått sig en rejäl skjuts – av Pokémonfebern. I en video som fått nära 65 miljoner visningar kastar Pikachus Pokébollar på turister.


Videon har i skrivande stund nått 63 miljoner visningar på Facebook och nära 700 000 på Youtube efter att den lades upp igår.

Det handlar om en PR-film för Schweiz tredje största stad Basel och turistburån Basel Turism, som gått all in på Pokémon och filmat en video med fyra personer utklädda till Pikachus som slänger Pokébollar på turister.

Filmen utspelar sig när personerna springer längs Basels gator, bland annat vid floden Rhine och över FC Basels fotbollsstadium.

Videon leder tittarna till Basel Turisms webbsajt där det finns information om stadens Pokéstops, en lokal Pokemon Go-festival och stadens bästa Pokémon-cupcakes.

– Genom att visa underbara platser i staden för en så bred publik så är vi övertygade om att Basel kommer få en hel del uppmärksamhet som destination. Vi hoppades att den skulle bli viral, men resultatet är otroligt. Det är varje marknadsförares dröm, säger Christine Waelti, marknadschef på Basel Turism, till Adweek.

Se filmen här.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.