Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-vd:n i blåsväder efter vatten och bröd till dagisbarn

Publicerad: 19 mars 2014, 10:01

Bijan Fahimi, vd för och grundare av pr-byrån Veritas.

Foto: Veritas.

Bijan Fahimi, vd för och grundare av pr-byrån Veritas, är i blåsväder. Han granskas i kvällens Uppdrag Granskning i egenskap av ägare i Hälsans Förskola där barnen fått vatten och bröd till frukost – samtidigt som mångmiljonbelopp togs ut i vinst. – Granskningen är ensidig och ger inte en rättvisande bild. Vatten och bröd stämmer inte, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningVeritas

Bijan Fahimi, grundare av Veritas, satt under flera år i Folkpartiets partistyrelse och i AMS styrelse.  Han är är vice ordförande i Almega tjänsteföretagen, ledamot i Almega AB:s styrelse, samt ledamot i Svenskt Näringslivs styrelse.

Aftonbladet
skriver i dag om kvällens Uppdrag Garnskning som tar upp Hälsans förskola, där Bijan Fahimi är delägare.

Enligt UG fick barnen på förskolan vatten och bröd till frukost – samtidigt som ägarna plockade ut mångmiljobelopp i vinst.

Bijan Fahimi gör en pudel i programmet och hävdar att  förskolan i framtiden ska detaljstyra sina chefer mindre och lyssna bättre på sin personal. Han erkänner att budgeten varit för snål.

Trycket är i dag hårt på Bijam Fahimi som angrips från en rad håll.

För Resumé påpekar han att miljoner har återinvesterats i förskolan och att det netto har tillkommit resurser. Han menar också att uppgifterna om vatten och bröd är felaktiga.

– Men det har funnits en del brister och de rättar vi till.

Erik Nises
, pressekreterare hos Socialdemokraterna, skriver på Twitter:  "Girige folkpartisten som gav barnen vatten o bröd sitter i toppen för organisationer som aggressivt kampanjar mot hårdare regler i välfärden."

– Det är trist att personer från politiskt håll uttalar sig om saker som de inte har all fakta om, säger Bijam Fahimi.

Hälsans Förskola ger i en debattartikel i Dagens Samhälle i dag sin egen version.

Ett av Veritas största uppdrag de senaste åren är att för Stockholms Stads räkning lansera omvandlingen av hyresrätt till bostadsrätt i förorterna.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningVeritas

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.