Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Präst backar från sina jävs-anklagelser mot Westander

Publicerad: 21 juli 2014, 07:08

Patrik Westander

Foto: Pressbild: Westander

Svenska Kyrkans präst Patrik Pettersson kritiserade Westander för att ha delat ut priset "Hetast i Almedalen" till sin kund. Nu väljer han att tona ned kritiken.


Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderAlmedalen 2014WestanderAntje JackelénHetast i Almedalen

På sin blogg "Kyrkliga Ting" skrev Patrik Pettersson ett inlägg i samband med att ärkebiskopen Antje Jackelén mottog pr-byrån Westanders pris "Hetast i Almedalen". Här kritiserade han Westander för att ha delat ut priset till sin kund och anklagade pr-byrån för jäv.

"Därav det där påhittade priset under politikerveckan i Almedalen – som Westander delade ut till sin egen kund"...

I ljuset av den tanken förlorade vår nya ärkebiskop en del av sin trovärdighet som biskop när det där påhittade och köpta priset delades ut i Almedalen till ackompanjerande hyllningskörer."

I ett nytt blogginlägg backar nu Patrik Pettersson från sitt uttalande.

"Jag ifrågasätter inte Antje Jackelén som vår kyrkas ärkebiskop. Den som tror det har missförstått det jag har skrivit. Jag har inte anklagat någon enskild person för korruption. Jag har försökt ställa strukturella frågor. Jag skulle inte ha använt ordet ”köpt” på det sätt jag gjorde, det skapade onödiga missförstånd."

Westanders vd, Patrik Westander anser att kritiken mot priset var väntad och att det visar vilken betydelse priset har.

– Under de senaste åren har det kommit kritik mot Hetast i Almedalen som ett brev på posten nästan varje år. Det är i grunden positivt och speglar att utmärkelsen har blivit en väletablerad del av Almedalsveckan, skriver Patrik Westander i ett mejl till Resumé och fortsätter:

– Årets jävskritik har dessutom något gott med sig. Det har blivit mer uppmärksamhet kring det faktum att priset delas ut av en extern jury med ledamöter från ideella organisationer, media och näringsliv.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.