Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Prat PR öppnar dotterbolag i Göteborg

Publicerad: 1 september 2010, 12:26

Konsumentbyrån Prat PR väljer att öppna dotterbolag i Göteborg. Tanken är att erbjuda utökad service till kunder i Västsverige. Initialt anställs tre personer. Målet för första året är att gå som minst plus minus noll.


Gabriella Finnborg är vd för Prat PR som nu expanderar till Göteborg.

Prat PR har funnits ett decennium i Stockholm. Samtidigt arbetar man med många kunder i Västsverige. Alltifrån SCA och ICA Maxi i Göteborg och Néstle i Helsingborg, till Procordia i Malmö och Nordens Ark utanför Lysekil. För att slå två flugor i en smäll väljer man att öppna byrå i Göteborg:
- Det blir en behändig närhet till våra konsulter för kunderna i Västsverige samtidigt som vi kan erbjuda en förlängd arm till Stockholm, säger Gabriella Finnborg, vd på Prat PR.
Hon har själv ett förflutet från Göteborg och först då hon flyttade till Stockholm gav hon sig in i pr-branschen. Gabriella Finnborg är den som blir ytterst ansvarig för verksamheterna i såväl Stockholm som Göteborg:
- Prat PR har vuxit senaste halvåret. Och då vi sökte folk i Stockholm dök möjligheten upp att arbeta med tre tjejer i Göteborg och så blev det. Så jag kommer att dela min roll mellan Stockholm och Göteborg, säger Gabriella Finnborg.
De tre kvinnorna som anställs på Göteborgs-kontoret heter Åsa Frykberg, Pernilla Larsson Holmgren och Christina Törnekrantz Terfors. Samtliga är erfarna pr-konsulter från pr-byrån Newsroom:
- Trion ska bland att bidra med nya kunskaper kring rörlig film, vilket gör att vi kan erbjuda stärkt kompetens kring företagsfilmer och webb-tv-produktioner, säger Gabriella Finnborg.
2009 omsatte Prat PR 10,5 miljoner kronor. I år räknar man med 12,5 miljoner kronor, byrån har brutet räkenskapsår.  Totalt har byrån 10 medarbetare i Stockholm. Planen är att anställa ytterligare två seniorkonsulter i Stockholm med tonvikt på lång erfarenhet inom mat, hälsa och livsstil. Fler anställningar i Göteborg är inte inplanerade i dagsläget:
- Första året har vi budgeterat med att rörelsen som minst ska gå med minst plus minus noll. Men allt utöver är ren bonus, säger Gabriella Finnborg.
Det nya kontoret ligger i Gårda.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.