Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pressat Stadium byter ut anorektiska dockor

Publicerad: 11 april 2014, 07:21

Biulden som 18-åriga Cecilia visade i inlägget till Stadium.

Efter kritikstormen i sociala medier ber nu Stadium om ursäkt för de pinnsmala kvinnliga skyltdockorna. Sportkedjan kommer nu att byta ut samtliga dockor av samma modell.


Ämnen i artikeln:

Stadium

Den manliga skyltdockan var vältränad – den kvinnliga trådsmal.

– Det var en gammal modell som det bara fanns ett fåtal exempel kvar av, men vi kommer nu plocka ner alla, säger Stadiums försäljningschef Kajsa Claesson till Nyheter24.

18-åriga Cecilias inlägg till Stadium på Facebook fick tusentals kommentarer och över 3 000 likes på bara några timmar, skriver Expressen.

"Jag har själv ätstörningen anorexi och i dag när jag gick förbi er affär ryggade jag tillbaka, för era skyltdockor ser exakt ut som tjejerna på kliniken jag går till. Med andra ord långt från hälsosamt", skrev 18-åringen i inlägget och publicerade en bild på skyltdockan.

– Jag var faktiskt på väg till sjukhuset för en viktkontroll när jag fick syn på skyltdockan. Från sidan var låren knappt större än en decimeter, säger Cecilia till Expressen.

Stadium pudlar och meddelar att man håller på att ta fram en ny modell som kommer lanseras i höst.

– Det är en mer atletisk modell som kommer att spegla den mer hälsosamma livsstilen som vi står för, säger Kajsa Claesson till Nyheter24.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Stadium

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.