Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Presscheferna som hördes mest under sensommaren

Publicerad: 12 oktober 2020, 08:19

Unni Jerndal är presschef på Swedbank.

Foto: Andreas Elgstrand

En ny utredning av Finansinspektionen gjorde Swedbanks presschef Unni Jerndal till periodens mest lyssnade presschef.

Ämnen i artikeln:

Unni JerndalSwedbankPreem

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Sommarens ledighet är över och ännu en säsong präglad av coronapandemin har tagit vid. Det är dock inte händelser kopplade till pandemin som toppar ämnena när omvärldsbevakaren All Ears har analyserat vilka presschefer som blivit mest omnämnda i ljudmedier under sensommaren 2020. 

Mest omtalad under perioden är Swedbanks Unni Jerndal, efter att Finansinspektionen inlett en ny undersökning i spåren av avslöjandet om penningtvätt i Baltikum. Totalt hördes hon i 61 program enligt All Ears. 

Näst mest hörd blev Dani Backteg, presschef på Preem – ett bolag som florerat i medier i stor utsträckning senaste tiden. Dani Backteg hördes i radio bland annat efter att klimataktivister tagit sig in på företagets huvudkontor, och när Norges regering meddelande nya satsningar på koldioxidlagring. Totalt var han med i 14 sändningar. 

På tredje plats med medverkan i 12 program hamnar UL:s Helena Klange. Coronapandemins krav på social distansering har än en gång fört upp kollektivtrafiken på agendan. Trots rapporter om överfulla turer på bussar och tåg gick bussleverantören Nobina ut med att man ville återinföra instigning för resenärer via framdörrarna, vilket lett till en anmälan hos Arbetsmiljöverket. Där fick Helena Klange besvara frågor kring trängsel och arbetsmiljö.

4. Bengt Olsson, Trafikverket

5. Sara Bourke, Bukowskis

6. Niclas Lidström, ÖFK

7. Claes Keisu, SL

8. Peter Gyllander, Hallandstrafiken

9. Alexandra Fleetwood, Stockholm Vatten och Avfall

10. Niklas Jälevik, RISE

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev