Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Pressmeddelande om Israel-bojkott var falskt

Publicerad: 8 Augusti 2014, 07:15

Det falska pressutskicket

Foto: Skärmdump från businessinsider

Intel som är en stor arbetsgivare i Israel drabbades av en pr-kris i veckan. Ett utskick från företagets pressrum hävdade att företaget stoppar sina investeringar på 6 miljarder dollar i landet på grund av kriget i Gaza. – Det är en bluff, säger Intels talesperson till Business Insider.


Ämnen i artikeln:

IntelIsrael

I det falska pressutskicket hävdas det att Intel bestämt sig för att avbryta sina investeringar på drygt 6 miljarder dollar i en chippfabrik i Israel.

Pressmeddelandet var mycket autentiskt utformat och innehöll telefonnummer till presskontakter som svarade på frågor om bojkotten och försäkrade att pressutskicket var äkta.

I texten hänvisades beslutet till attackerna mot Gaza och att det kom som en konsekvens av Intels etiska policy. Intel uppmärksammade det falska utskicket och avfärdade det som falskt under torsdagen.

– Det är en bluff, säger Intels talesperson Chuck Mulloy till Business Insider.

Namnet på det fejkade pressmeddelandet var Nick Veritas, det sistnämnda är det latinska ordet för sanning. En person vars identitet inte ännu offentligjorts erkände bedrägeriet. Enligt personen var syftet att uppmärksamma företags sociala ansvarstagande.

Pressmeddelandet publicerades på den numera nedtagna hemsidan newsroom-intel.com som var identiskt med Intels officiella pressrum.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

IntelIsrael

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.