Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pride bjuder in ryssar med twitterkampanj

Publicerad: 14 maj 2013, 08:38

En domstol i Moskva stoppade förra året firandet av Pride för de kommande 100 åren. Därför bjuder nu Stockholm Pride in ryssar till årets festival via en twitterkampanj.


Ämnen i artikeln:

PridefestivalenPride

Kampanjen, som är signerad M&C Saatchi, bygger på att besökare ska gå in på kampnajsidan GOWEST2013 och komponerar ihop sin inbjudningstweet, automatiskt översätts till ryska.

–  Att fira sin kärlek oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet och könsidentitet är en demokratisk rättighet. Med årets tema "Familj" passar vi på att med humor och kärlek även rikta en speciell inbjudan till alla i Ryssland att fira Pride med oss, säger Jörgen Eriksson, festivalchef för Stockholm Pride.

Målet med kampanjen är att skapa ett trending topic på Twitter med #GOWEST och på det sättet nå ut till såväl invånare i Ryssland som till resten av världen.

–  Twitter är ett av världens snabbaste verktyg och är en perfekt plats för påverkansarbete världen över. Vår ambition är att skapa en internationell buzz och tillsammans med twittare världen över skapa historia, säger Jessica W Sandberg, kampanjchef för #GOWEST.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

PridefestivalenPride

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.