Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pride hyllas med musikbänk

Publicerad: 23 juli 2013, 08:39

En spelande bänk med regnbågens färger finns plötsligt på Stockholms Centralstation. Den är både en sittplats och en xylofon. Bakom bänken står Stockholmståg som vill hylla Pride-festivalen och allas rätt att vara olika.


Ämnen i artikeln:

PrideStockholm Pride

Mellan den 20 juli och den 3 augusti finns bänken på plats. I regnbågens alla färger skiner xylofonbänken på perrongen vid spåren 13/14, där pendeltågen mot Nynäshamn och Södertälje avgår.

Ala som vill kan spela en melodi på bänken. Färgkodade noter finns till både "Dancing Queen" och "Blinka lilla stjärna". Temat för årets Pride-festival är familjen, och på xylofonbänken kan familjer av alla slag även delta i en fototävling.

– Tillsammans med SL och Trafikverket har vi sedan i våras ett pågående samarbete för att skapa en bättre pendeltågstrafik och trevlig miljö för våra resenärer. Vi har tidigare berättat om att vi ökat antalet pendeltåg, förbättrat luftkonditioneringen och fått ny klädsel på sätena. Med xylofonbänken vill vi passa på att i samband med Pride hylla allas rätt att vara olika och samtidigt bidra med ett roligt och färgglatt inslag, säger Mikael Lindskog, kommunikationschef på Stockholmståg.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

PrideStockholm Pride

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.