tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pride hyllas med musikbänk

Publicerad: 23 juli 2013, 08:39

En spelande bänk med regnbågens färger finns plötsligt på Stockholms Centralstation. Den är både en sittplats och en xylofon. Bakom bänken står Stockholmståg som vill hylla Pride-festivalen och allas rätt att vara olika.

Ämnen i artikeln:

PrideStockholm Pride

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Mellan den 20 juli och den 3 augusti finns bänken på plats. I regnbågens alla färger skiner xylofonbänken på perrongen vid spåren 13/14, där pendeltågen mot Nynäshamn och Södertälje avgår.

Ala som vill kan spela en melodi på bänken. Färgkodade noter finns till både "Dancing Queen" och "Blinka lilla stjärna". Temat för årets Pride-festival är familjen, och på xylofonbänken kan familjer av alla slag även delta i en fototävling.

– Tillsammans med SL och Trafikverket har vi sedan i våras ett pågående samarbete för att skapa en bättre pendeltågstrafik och trevlig miljö för våra resenärer. Vi har tidigare berättat om att vi ökat antalet pendeltåg, förbättrat luftkonditioneringen och fått ny klädsel på sätena. Med xylofonbänken vill vi passa på att i samband med Pride hylla allas rätt att vara olika och samtidigt bidra med ett roligt och färgglatt inslag, säger Mikael Lindskog, kommunikationschef på Stockholmståg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev