lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Prime dubblar vinst

Publicerad: 8 september 2010, 14:29

Crisis? What crisis?, skulle kunna vara frågan som sammanfattar Prime PR:s senaste årsbokslut. Prime går full fart framåt och ökar byråintäkten med 24 procent och dubblar vinsten.

Ämnen i artikeln:

Carl Fredrik SammeliPrime

JS

Janne Sundling


truetrue2020-09-10T16:28

Carl Fredrik Sammeli (Foto: Aino Nyvelius)

Störst av de svenska pr-företagen? Ja, Prime är i alla fall definitivt bland de tre största. Primes räkenskapsår löper fram till den sista april. Det gör jämförelser med de andra lite vanskliga.
– Att jämföra är känsligt. Sett till resultat är JKL outstanding, men vi ligger inte långt efter, säger Primes vd Carl Fredrik Sammeli.

Trots att 2009 tidigt utnämndes till ett ”skitår” i svensk ekonomi gör Prime ett rekordresultat. I årsbokslutet är byråintäkten 135,7 miljoner och resultatet 24 miljoner.    
– Men det finns massor av ­företag som trotsar konjunkturen. Vi har också en fördel i att flera av våra tjänster snarast blir mer efterfrågade i en lågkonjuktur. Det händer mer då, också politiskt som påverkar kunderna­, säger Carl Fredrik Sammeli.

Primes uppbyggnad som ett partnerägt företag betyder mycket för långsiktigheten, menar han. Men också att de tidigt såg att kommunikationsbranschen skulle komma att omvandlas.
– Vi har i tio år pratat om att kunderna kommer att göra rationellare investeringar i kommunikation. Med tuffare kunder som ställer högre krav på avkastning blir de egna ­kanalerna och de förtjänade kanalerna allt viktigare jämfört med köpt reklam.  

Framöver finns två prioriterade områden: internationalisering och fortsatt utveckling av digital pr.
– Det internationella inslaget blir större. Vi finns i Bryssel och New York i dag, men vi är inte ute efter nya pinnar på kartan. Vi ska snarare växa där vi finns i dag. Men globala kampanjer kommer vi fortsätta att göra från Stockholm.
– Fast alla nätverk vill prata med oss efter att vi tog hem fem utmärkelser i Cannes Lion. Möjligen kommer vi att testa att gå in som kreativ underleverantör till pr-företag i internationella uppdrag. Vi får sådan propåer nu, säger Carl Fredrik Sammeli.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev