Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Prime-grundarens nya jobb i Sydafrika

Publicerad: 26 juni 2013, 07:31

Carl-Fredrik Sammeli, Kapstaden.

Foto: Fotograf: Rory Johnstone, Kaps

(UPPDATERAD) Prime PR:s grundare Carl-Fredrik Sammeli, som i fjol flyttade till Sydafrika med familjen, har börjat jobba igen efter pappaledigheten. Han knyter till sig personer som ska lyfta Prime internationellt. – Det som nu är planen är att han fram till årsskiftet arbetar med våra klienter både i Stockholm och från Sydafrika med Kapstaden som bas, säger Hampus Knutsson, presschef på Prime.


Ämnen i artikeln:

Prime

Prime PR:s grundare Carl-Fredrik Sammeli flyttade till Sydafrika med familjen i augusti i fjol. Det var en slags time out med pappaledighet efter flera år av stenhårt jobb.

–      Jag kommer ägna tid åt familjen samt åt att träna och leva sundare än i vardagen, sa han då.

Nu är han dock igång igen, och upparbetar internationella kontakter för Prime. Carl Fredrik Sammeli är upptagen och hänvisar Resumés frågor till Primes presschef Hampus Knutsson:

–      Carl-Fredrik har under de senaste månaderna tittat på hur Prime och United Minds på ett modernt och praktiskt sätt ska kunna följa våra stora svenska och europeiska uppdragsgivare på den internationella marknaden utan att behöva ha fysiska kontor överallt.  I det arbetet har vi på bred front – Carl-Fredrik och andra – träffat en rad personer och organisationer som vi på sikt hoppas kan spela en viktig roll i internationaliseringsarbetet.

­– Märk väl att det inte handlar om att starta ett nytt internationellt nätverk för PR-företag utan ett sätt för Prime och United Minds att utveckla ett internationellt arbetssätt och ett än mer internationellt erbjudande. Syftet varit också varit att knyta till oss personer som vi tror kan jobba på ett sätt som både tilltalar våra befintliga klienter men som också drivs av samma passion för kommunikation som kännetecknar Prime.

Carl-Fredrik Sammeli inledde karriären som 19-åring på pr-byrån Kreab. Via jobb på Fria Moderata Studentförbundet, Ja till Europa-kampanjen, Rikta Kommunikation och som informationschef på MTG grundade han tillsammans med Folke Hammarlind pr-byrån Prime år 1998.

Tillsammans med systerbolaget United Minds har Prime cirka 125 anställda. Omsättningen i fjol var 174 miljoner kronor och resultatet efter finansnetto drygt 19 miljoner kronor.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Prime

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.