Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Prime värvar DI-reporter

Publicerad: 31 augusti 2010, 08:37

Ola Hellblom, som närmst kommer från Dagens Industri, blir seniorkonsult på Prime.


Ämnen i artikeln:

PrimeDagens Industri

Ola Hellblom.

– Jag fick en förfrågan i mitten eller slutet av juni. Då hade jag precis kommit tillbaka till Dagens Industri efter ett och ett halvt års tjänstledighet, säger Ola Hellblom till Resume.se.

I veckan börjar han det nya jobbet som seniorkonsult på Primes kontor i Stockholm där han främst kommer att arbeta med corporate communication.

– Det kommer att handla mycket om kriskommunikation och att vara bollplank åt olika bolag när det gäller hur de ska nå ut med sina budskap, säger han.

Dessutom kommer Ola Hellblom att arbeta med public affairs och marknadskommunikation.

– Man flyttar runt rätt mycket bland de olika avdelningarna, så jag kommer nog syssla med lite olika saker, säger han.

Hur kommer det sig att du börjar på Prime?

– Jag har bevakat branschen länge och har varit på många olika byråer. På Prime har de högt till tak och det är inte så formellt som på många andra ställen.

Hur stort är steget från reporter till pr-konsult?

– Det är ett stort steg. Journalistiken handlar ju mycket om att avslöja information medan som konsult handlar det mer om att balansera bilden av en organisation. Du får ett förtroende som du ska förvalta.

Hur var det att arbeta Dagens Industri?

– Det har varit en fantastisk tid. Det är Sveriges ledande affärstidning och du får en enorm tillgång till personer i ledande positioner när du arbetar där.

Kommer du att arbeta något utomlands i ditt nya jobb?

– Ja, Prime har ju kontor i Bryssel och New York som behöver förstärkas. Jag kommer att försöka bidra där på bästa sätt eftersom våra kunder har behov av att veta vad som händer där. Men jag kommer att arbeta från Stockholm.

Ola Hellblom har tidigare arbetat som bland annat utrikeskorrespondent i Bryssel och även som politisk reporter.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

PrimeDagens Industri

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.