Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Prime värvar Timbro-chef

Publicerad: 13 juni 2014, 07:41

Håkan Tribell

Foto: Pressbild: Prime

I augusti Håkan Tribell börjar seniorkonsult inom public affairs på Prime. I dag är han chef för idéverksamheten på Timbro och har suttit i tankesmedjans ledningsgrupp i fem år.


Ämnen i artikeln:

TimbroPrime

Håkan Tribell har på Timbro bland annat ansvarat för långsiktigt strategi, internationella kontakter och strategiskt nätverkande. Under arbetet som rektor för Stureakademin har han utfromat Timbros utbildning inom opinionsbildning och ideologi.

– Prime utstrålar både kreativitet och professionalism. Byrån har ett tydligt fokus på att skapa verklig förändring och är en av de politiskt viktiga mötesplatserna i Sverige. Prime har också lyckats bryta konsultvärldens mönster att ofta kopplas samman med det ena eller andra politiska blocket. Det är en inriktning som är både bra och nödvändig för att vara en god strategisk rådgivare, säger Håkan Tribell i ett pressmeddelande.

Förutom åren på Timbro har Håkan Tribell ingått i styrelsen för tankesmedjan Bertil Ohlininstitutet, samt från programrådet för Politik och aktivt medborgarskap vid Södertörns högskola.


Han har också varit ledarskribent vid Upsala Nya Tidning, redaktör för samhällsmagasinet Neo och projektledare och marknadsförare vid Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS.

– Den politiska debatten är ofta allt för fokuserad på kortsiktigt genomslag och det partipolitiska spelet, men de viktigaste politiska händelserna påverkas inte bara av den senaste Twitterstormen. Att göra rätt bedömning av läget blir allt viktigare för att åstadkomma resultat för våra kunder. Här innebär Håkans analysförmåga, hans erfarenhet av ideologiutveckling och hans unika kontakter med tankesmedjor i hela världen en förstärkning, säger Mattias Oljelund, chef för Primes public affairs-erbjudande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TimbroPrime

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.