Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

PRognosen – en kalldusch

Publicerad: 4 juli 2008, 09:08

Almedalsveckan lär bli en blöt tillställning i år igen. SVT:s meteorolog Mats Andersson uppmanar besökarna att ta med paraply och varm klädsel för kvällarna. – Politikerna får höja debattklimatet som kompensation, säger han.


Gotland och Visby brukar vara ett bra alternativ för soldyrkare på somrarna. Men vädret under årets politikervecka blir svajigt, precis som i fjol.

På söndag när Almedalsveckan inleds blir det ostadigt med en del regnskurar och en temperatur på 16-20 grader.

– Det är inte uteslutet att det blir åska, säger SVT:s meteorolog Mats Andersson till Resume.se.

Måndagen och tisdagen fortsätter i samma stil med växlande molnighet och risk för lokala regnskurar. Temperatur: runt 20 grader. Först i slutet av veckan (fredag) blir det en viss stabilisering.

– Man bör ha med sig paraply och varm klädsel för kvällarna.

Hur tror du att vädret påverkar debattklimatet?
– Jag tror att det kan vara uppfriskande. Politikerna får höja debattklimatet som kompensation.

Resumé, som ger ut en tidning varje dag under veckan (måndag-fredag), kommer att ha tio personer på plats. En av dem är reportern och bloggaren Claes de Faire.

– Man ska inte underskatta vädret. Husen i Visby är små och många av de självklara mötesplatserna är utomhus. Blir det dåligt väder får folk mindre lust att företa sig aktiviteter, man tar en tidigare båt hem, och Almedalen blir mindre intressant, säger han och fortsätter:

­– Förra året regnade det och var kyligt nästan hela veckan. Jag hade inget långärmat plagg med mig. I år blir det ändring på det. Jag är en rutinerad Almedalsbesökare som har med både fotriktiga skor, jacka och badbyxor.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.