Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Provivas PA-chef dementerar marknadschefens version

Publicerad: 12 mars 2014, 10:41

Frida Keane.

Foto: Danone/Proviva

Nu kommer nya bud från Proviva om Mia Skäringers debattartikel. Frida Keane, public affairs-direktör, dementerar marknadschefens uppgift om att företaget tittat på texten före publicering. – Det är en del missuppfattningar om vårt samarbete med Mia och det är tråkigt att det naggar hennes trovärdighet i kanten, säger Frida Keane till Resumé.


Ämnen i artikeln:

ProvivaAftonbladetMia Skäringer

I går sa Provivas marknadschef Karin Sjunnesson till Resumé att Skäringer skrev texten  själv och på eget intitiativ, men att Proviva fick se texten före publicering i Aftonbladet, och att Skäringer låtit sig inspireras av Provivas hälsostressrapport i ordvalen – som på flera ställen i debattartikeln är desamma som används i marknadsföringen.

Public affairs-chefen Frida Keane är den på Proviva ansvarar för samarbetet med Mia Skäringer. När anklagelserna om beställningsjobb kom befann sig Frida Keane på en hälsokongress i USA.

Nu har Frida Keane landat i Sverige – och hon levererar en ny version.

– Jag är den enda på Proviva som haft kontakten med Mia Skäringer och vi tittade inte på hennes text innan den publicerades. Det är olyckligt att det cirkulerat andra uppgifter, säger hon till Resumé.

Frida Keane säger att upplägget med Mia Skäringer inte skiljer sig nämnvärt från andra samarbeten med bloggare.

–      Mia Skäringer meddelade på ettt tidigt stadium att hon ville skriva den här krönikan. Hon har gjort klart att samarbetet är på hennes villkor och att hon får göra vad hon vill och ha full frihet. Vi har bara erbjudit henne den här plattformen.

Frida Keane säger att hon har en mejlkonversation mellan henne och Skäringer som bevisar att Skäringer att Proviva inte hade någon som helst inblandning i debattartikeln.

–      Jag har inte datorn med mig i dag, men kan visa upp mejkonversationen så fort jag har möjlighet, säger hon.

Frida Keane säger att hon ser mycket positivt på det stora genomslaget för debattartikeln och det stora intresset för en motvikt till diethetsen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.