Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pumas guldgossar

Publicerad: 11 februari 2009, 12:18

Landslagets två hetaste framtidsnamn just nu: Puma-sponsrade bröderna Elm – Viktor, 23, och Rasmus, 20. – Jag ser ingen begränsning för dem, det här är bara början, säger Pumas nordiske marknadschef Rickard Kull.


Bröderna Viktor och Rasmus Elm på träning med svenska fotbollslandslaget på plats i Graz, Österrike. I kväll möts Österrike och Sverige i en träningslandskamp på UPC Arena i Graz. Foto: Anders Wiklund/SCANPIX.

Elm-brödratrion David, Viktor och Rasmus tog SM-guld med Kalmar FF i fjol. Viktor blev proffs i holländska Heerenveen och slog sig även in i a-landslaget under hösten.

Där gör nu även Rasmus succé – inför Sveriges VM-kvalgenrep mot Österrike i kväll riktas medias blickar just mot Viktor och Rasmus.

De är två av de största löftena som kommit upp i Blågult på flera år, och bröderna är även rejäla påläggskalvar för Puma. Företaget, som även sponsrar Kalmar FF, har numera individuella avtal med Viktor och Rasmus.

– Det är generationsskifte i landslaget och vi har länge tittat efter vilka som är de nästa stjärnorna. Det är bara Zlatan kvar, sen har det varit tomt efter det. Men nu kommer det upp intressanta namn igen och bröderna Elm är högt på vår lista, säger Rickard Kull och fortsätter:

Lars Lagerbäck hyllade Rasmus Elm efter dennes blågula genombrott under USA-turnén och nu är han plötsligt, liksom Viktor, med i snacket om en plats i startelvan.

Brödernas utveckling har gått fort.

– Vi är väldigt glada över att de tar för sig så bra, de är orädda och trygga individer som inte velat gå för tidigt till utlandet utan sett till att utvecklas i rätt miljö, säger Rickard Kull och fortsätter:

– Det är också kul att de sporrar varandra som bröder. De pushar varandra och det kan bli lite intern konkurrens, lite som för Jenny och Sanna Kallur eller Serena och Venus Williams.

Elm-bröderna har redan tagit stora kliv i karriären och de kan i princip gå hur långt som helst, enligt Rickard Kull.

– De har en bra chans att vandra vidare till de riktigt stora ligorna.

Inför VM 2010 – om nu Sverige tar sig dit – kan de också bli stora affischnamn för Puma.

– För oss vore det en fantastisk grej att få göra en kampanj inför VM lokalt med Viktor och Rasmus, säger Rickard Kull.

Fakta Puma-spelare

Pumas fem hetaste svenska framtidsnamn:

Viktor (Heerenveen) och Rasmus Elm (Kalmar), Behrang Safari (Basel), Andreas Granqvist (Groningen), Martin Olsson (Blackburn), Jonas Olsson (West Bromwich).

Pumas största namn internationellt: Samuel Eto'o (Barcelona), Vedad Ibisevic (Hoffenheim), Nicolas Anelka (Chelsea).

Fotnot: Puma sponsrar även Fredrik Ljungberg, numera i Seattle Sounders.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.