Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Putte i parken inleder samarbete med Friends

Publicerad: 29 maj 2013, 21:06

Karlstadfestivalen Putte i parken vill bli Sveriges schystaste festival i samarbete med Friends. Under festivalen kommer 5000 gymnasieelever att få möjligheten att gå en utbildning mot nätmobbning.


Ämnen i artikeln:

Friends

Putte i Parken i Karlstad anordnas mellan den 3-6 juli. Det är sjätte året i följd som festivalen går av stapeln och man räknar med över 10 000 där merparten är ungdomar.

Inför årets evenemang väljer Putte i Parken att ta tydlig ställning mot mobbning och inleder ett samarbete med Stiftelsen Friends.

– Vi vill vara med och skapa en skönare värld där alla känner sig delaktiga.
Därför känns det viktigt att vi som arrangör är med och tar ett socialt ansvar
och gör bra grejer för ungdomarna i samband med festivalen. Vi vill ha en
festival där man både kan se fantastiska liveakter och känna sig trygg, säger
Niclas Lagerstam, festivalgeneral, Putte i Parken.

Förutom att 5000 gymnasieelever kommer ges möjlighet till utbildning mot nätmobbning ska Friends också utbilda funktionärer som arbetar med festivalen och övrig personal från flera olika organisationer kommer att finnas på festivalområdet.

– Friends finns där unga finns oavsett om det är i skolan, idrotten eller på enfestival. På festivaler runt om i Sverige samlas varje år tusentals ungdomar och vi tycker Putte i Parken är ett föredöme som väljer att satsa på ett tryggt och schysst klimat bland sina besökare, säger Claes Fagerström, tf marknadschef Friends.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Friends

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.