Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Rättviseförmedlingens nya idé – LinkedIn

Publicerad: 16 december 2014, 16:44

Sofia Embrén, vd på Rättviseförmedlingen

Rättviseförmedlingen grundades av pr-konsulten Lina Thomsgård år 2010 och har idag 70 000 aktiva följare i sociala medier. Nu har man kommit på att man ska börja använda Linkedin och även publicera en "direktlänk" i sina övriga kanaler.


Ämnen i artikeln:

RättviseförmedlingenLinkedin

Rättviseförmedlingens verksamhet går ut på att hjälpa organisationer att hitta kompetenta kandidater från underrepresenterade grupper.

– Rättviseförmedlingen har sedan starten väckt stort engagemang och samtidigt som experter dömer ut exempelvis Facebook som döfött numera fortsätter vi att växa med nära 400 personer i veckan, säger Sofia Embrén, vd på Rättviseförmedlingen i en kommentar.

Fler än 200 företag och organisationer har vänt sig till Rättviseförmedlingen i år för att få hjälp –Rättviseförmedlingen har idag 8 000 namn på personer som uppdragsgivarna kanske inte hittar i brådrasket.

– Styrkan ligger i att vi är många, en ensam rekryterare eller bokare kan helt enkelt inte leta lika brett som våra 70 000 engagerade följare, säger Sofia Embrén.

Nu står det alltså klart att Rättviseförmedlingen även "etablerar sig" på Linkedin – som idag har drygt 300 miljoner medlemmar i 200 länder.

– Linkedin fokuserar på människors yrkesliv och det kan därför bli värdefullt för våra uppdragsgivare att enkelt kunna komma åt folks meritlistor när de exempelvis vill hitta experter på ett visst område, säger Sofia Embrén i en kommentar.

Rättviseförmedlingen ger också en lektion i hur man hittar deras Linkedin-sida – instruktionerna är minst sagt basic – "hittas enklast genom att söka på Rättviseförmedlingen inne på sajten Linkedin eller i mobilen."

Organisationen meddelar också att man ska publicera en "direklänk" till LinkedIn-sidan i sina övriga kanaler.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.