Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Red Bull störst på sociala videor

Publicerad: 15 november 2012, 12:11

Infograph från Goviral som visar topparna på listan.

Ny undersökning från goviral avslöjar de 100 mest framgångsrika varumärkena på att anpassa sitt innehåll i sociala medier. Energidrycksjätten Red Bull toppar listan.


Ämnen i artikeln:

Red Bull

I en ny studie, framtagen av goviral, rankas 100 bästa varumärkena inom varumärkesanpassat innehåll.

Resultatet visar att Red Bull blir vinnare i den första globala rapporten om sociala videor. Företaget har enligt undersökningen den bästa strategin för sociala videor.

Den globala rapporten kommer från från det ledande distributionsnätverket för varumärkesanpassade videor, goviral.

Energidrycken Red Bull slog teknikjättarna Google som hamnade på andra plats och Samsung, femma på listan. Varken Apple och Microsoft lyckades slå sig in på topp 10, utan slutade på nummer 11 respektive 37.

– Resultaten av govirals rapport om sociala videor visar att när det kommer till varumärkesanpassat innehåll så står lyckan den djärve bi,  Varumärken som Red Bull, Old Spice och Nike tar risker, och lyckas
alltid hitta nya vägar för att nå ut till folk. En effektiv strategi för sociala videor kan göra varumärket större än själva produkten och skapar en upplevelse som konsumenterna verkligen vill vara en del av, säger Mads Holmen, govirals planeringschef.

Topp-10 listan från GoViral

1. Red Bull

2. Google

3. Disney

4. Nike

5. Samsung

6. Old Spice

7. Prada

8. Coca Cola

9. Nintendo

10. Adidas

Rapporten från goviral beskriver hur videoinnehåll används av globala varumärken som ett led i deras marknadsföringsstrategi.

Varumärkena värderades utifrån volym, totalt antal visningar och engagemang när det gäller det innehåll som laddades upp på YouTube, Vimeo och Facebook under 2012.

I ett andra steg använde goviral sin expertis inom varumärkesanpassat innehåll för att utvärdera kvaliteten, syftet, nyskapandet och relevansen för tittarna innan det beräknade de sociala videornas slutpoäng.

Studien visar att lyxiga modemärken lyckas bra, med Prada sjunde plats, Burberry på plats 16:e plats och Louis Vuitton på listans 18:e placering.

Bland bilmärkena kom BMW först på 12:e plats , följt av VW på plats 13, Mercedes Benz på 15:e plats, Toyota återfinns på plats 20 och Porsche hamnar på 22:a plats

Alkoholmärkena lyckades sämre med att övertyga tittarna. Smirnoff hamnade först på listans 90:e plats, Corona 93:e plats och Jack Daniels 99:e plats i botten på listan.

Govirals rapport om sociala videor sammanställdes i september 2012 och man analyserade innehåll från de varumärken som ingick i Interbrand 2012, plus Red Bull och Old Spice.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Red Bull

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.