Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Reform Society tar fram annonser som föräldrar kan läsa högt för sina barn i kampanj för Kulturförvaltningen

Publicerad: 4 maj 2021, 10:00

Regelbunden högläsning har en stor betydelse för att utveckla barns ordförråd – exakt vad vi läser spelar mindre roll. Det är något som Reform Act tagit fasta på när de tog fram en kampanj på uppdrag av kulturförvaltningen i Stockholm och Stockholms stadsbibliotek.


Ämnen i artikeln:

Reform Society

Budskapet för det nya initiativet för läsfrämjande som drar igång i veckan är
”Fyll ordförrådet! Läs högt.” I en serie av olika reklamformat kan föräldrar göra just detta för sina barn. Förutom annonser i sociala medier kommer kampanjen att synas i gratistidningen Mitt i, på stadsinformationstavlor, på skyltar i lokaltrafiken, på banners samt på biblioteken runtom i Stockholm.

– Vi tyckte det var intressant om de köpta medieutrymmena inte bara kunde belysa problemet utan också bidra till att lösa det, säger Petter Thörnqvist, kreatör på Reform Act i en kommentar. 

I vårt tidevarv möter läsningen tuff konkurrens av bland annat sociala medier och gaming. En del av kampanjens strategi är därför att ta stort utrymme på Facebook och Instagram.

– Debatten om läsfrämjande insatser förs ofta i traditionella medier. Risken är då att bara de läsfrälsta reflekterar över högläsning. Vi har tillsammans med arbetsgruppen på Reform Act arbetat fram ett koncept som fångar upp människor i ett bredare sammanhang, säger Rebecka Ioannidis Lindberg, kommunikationschef på kulturförvaltningen, Stockholms stad i en kommentar..

Biblioteketen kommer också att använda sina egna kanaler för att uppmuntra till högläsning. På bibliotekets webbplats delar bibliotekarier med sig av inspiration och boktips för högläsning. Parallellt anordnas också olika digitala program om högläsning riktade till både vuxna och barn.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reform Society

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.