Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Reformklubben storsatsar på samhällsbyggnad

Publicerad: 18 september 2018, 10:45

Reformklubben stärker upp samhällsbyggnadsteamet med flera seniora medarbetare. Från Academedia värvas Anette Törnqvist som kommer att leda satsningen. Samtidigt värvas Sigtunas tidigare kommunalråd Ibrahim Khalifa och Johan Nyhus, tidigare kommunalråd i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Reformklubben

– Sveriges befolkning växer snabbt och utmaningarna inom hållbart byggande och infrastruktur blir allt större. För att möta våra kunders behov inom Samhällsbyggnad förstärker vi med strategisk och politisk erfarenhet och har idag kanske branschens starkaste team inom detta område, säger Birgitta Pagot vd för Reform Society i ett pressmeddelande.

Anette Törnqvist kommer närmast från utbildningsföretaget Academedia där hon var koncernkommunikationschef. Hon har mångårig erfarenhet av strategisk rådgivning, politik och kommunikation. Tidigare har hon arbetat som ansvarig för public affaris på Svenska Spel, presschef hos TCO, seniorkonsult på Kreab och politiskt sakkunnig och pressekreterare för Socialdemokraterna i regeringskansliet och riksdagen.

Ibrahim Khalifa kommer närmast från politiska uppdrag för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun, där han varit oppositionsråd, kommunstyrelseordförande, kommunalråd och ordförande i olika nämnder. Har också en bakgrund inom it som egenföretagare. Hans politiska karriär fick ett turbulent slut efter att Uppdrag Granskning våren 2017  sände ett avsnitt om Sigtuna kommun och vänskapskorruption lämnade Liberalerna och Miljöpartiet samarbetet med Socialdemokraterna som förlorade makten i kommunen. Knappt ett år senare lämnade Ibrahim Khalifa.

I mitten av september öppnar Reformklubben kontor i Göteborg som inledningsvis kommer att fokusera på samhällsbyggnadsfrågor. Kontoret öppnade 15 september och leds av Johan Nyhus, tidigare kommunalråd och ordförande för trafiknämnden i Göteborg.

– Samhällsbyggnad handlar inte bara om bebyggelse och infrastruktur. Företag och organisationer av alla slag vill bidra till att bygga ett gott och hållbart samhälle. Utbildning och vård är ett par exempel på en vidare tolkning av samhällsbyggnad, säger Anette Törnqvist i en kommentar.

– Jag är glad att ha fått möjligheten att efter flera år som förtroendevald få arbeta med samhällsbyggnadsfrågor. Jag ser fram emot att driva utvecklingen tillsammans med Reformklubbens kunder för att hitta långsiktiga och hållbara lösningar, kommenterar Ibrahim Khalifa.

Samhällsbyggnadsteamet består från start av cirka tio medarbetare med varierande politisk bakgrund.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reformklubben

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.