Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Regeringens nya sajt ska förenkla politiken

Publicerad: 27 maj 2015, 09:29

Regeringen har fått en helt ny sajt efter 11 år med den gamla.

Efter över ett decennium får den styrande makten en ny webbsida, dessutom har man putsat på loggan.


Responsiv, tillgänglig och med politiken i fokus. Så vill regeringskansliets kommunikationschef sammanfatta den nya webbplatsen.

– Vi har gjort om den för att bättre möta användarnas behov. Den gamla var från 2004 och användarnas beteende har förändrats en hel del sedan dess, säger Eva Corp.

Bland nyheterna märks att sajten är responsiv och ska fungera på alla plattformar. Regeringen.se har mellan 60 000 och 80 000 sidvisningar per dag och besökarna ska inte behöva klicka så mycket, istället ska den nya sajten kännas mer intuitiv.

– Det ska gå att hitta den information man behöver genom ämnesrubriker och man ska inte behöva veta vilket departement som arbetar med frågan.

Under betatestandet har användarna också visat sig vara nöjda med den nya förbättrade sökfunktionen.  Eva Corp framhåller också att man arbetat med experter på tillgänglighet för att regeringens politik ska vara lätt att ta till sig för alla användare med olika typer av funktionsnedsättning.

I samband med den nya webben gör man dessutom en översyn av den grafiska profilen.

– Vi har justerat loggan som en del i arbetet med att göra vår grafiska profil tydligare på bland annat digitala plattformar.

Sajten är gjord i samarbete med Intellecta och Kvadrat.

Mika Wallgren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.