Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Reinfeldt anklagar (S) för fult pr-trick

Publicerad: 15 september 2009, 12:29

I Gomorron Sverige i morse fick statsminister Fredrik Reinfeldt flera gånger frågan om han kan tänka sig att regera med stöd av Sverigedemokraterna. – Ni kommer aldrig att sluta ställa frågan. Socialdemokraterna ringer runt till landets redaktioner och uppmanar er att ställa frågan hela tiden, sa han under intervjun.


Ämnen i artikeln:

Fredrik KornebäckGomorron SverigeFredrik ReinfeldtEdvard Unsgaard

Fredrik Reinfeldt i SVT:s Godmorron Sverige.

Idag presenterar Fredrik Reinfeldt sin fjärde regeringsförklaring. Genomslaget i massmedia är stort. Det började med en debattartikel i DN, där sänkt skatt på pensioner utlovades. Sedan tog alliansregeringens fyra partiledare plats i soffan i Godmorron Sverige i SVT.

Efter en stund in intervjun kom programledaren Lotta Bouvin in på frågan om Alliansen kan tänka sig att regera med Sverigedemokraterna som stödparti. Frågan upprepades ett par gånger och det var då som Reinfeldt kom med påståendet om att frågan ställs om och om igen efter att Socialdemokraterna ringt runt till nyhetsredaktionerna.

Lotta Bouvin svarade då att hon kommit på frågan själv.

Fredrik Reinfelds pressekreterare Edvard Unsgaard, vill inte kommentera statsministerns uttalande, men säger att han också har fått uppgifter om Socialdemokraternas påtryckningar.

Socialdemokraternas presschef Fredrik Kornebäck.
– Det är ingen hemlighet att flera av våra politiker vill höra svaret på frågan. Den har ställts i en rad tal under den senaste tiden. Däremot har jag svårt att se att vi skulle ha pressekreterare som ringer runt och planterar frågan. Journalister ställer sina egna frågor.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.