Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Reinfeldts pressekreterare till Saab

Publicerad: 13 juli 2012, 08:05

Statsminister Fredrik Reinfeldt pressekreterare Sebastian Carlsson har utsetts till ny presschef på försvarsföretaget Saab AB.


Sebastian Carlsson kommer närmast från statsrådsberedningen där han varit pressekreterare åt statsminister Fredrik Reinfeldt.

– Sebastian Carlsson har god förståelse för både det kommunikativa och politiska landskapet, och har även dokumenterad erfarenhet av att planera, genomföra och utvärdera pressarbete. Sebastian kommer att bli en viktig resurs i ett öppnare och synligare Saab, säger Carina Brorman, kommunikationsdirektör på Saab i ett pressmeddelande.

Som presschef vid Saab kommer Sebastian Carlsson att leda arbetet vid Saab Press Center och vara en del i arbetet med att göra företaget öppnare och synligare.

– Saab är ett globalt företag som är drivande i utvecklingen av framtidens försvars- och säkerhetsteknologi, och har en verksamhet som påverkar stora delar av samhället, både i Sverige och i övriga världen. Jag ser fram emot att bli en del av ett företag som verkar i detta landskap och som nu satsar på att skapa debatt och dialog, säger Sebastian Carlsson.

Sebastian Carlsson är 28 år och har, innan han började arbeta vid statsrådsberedningen, en bakgrund inom Moderaterna som bland annat pressekreterare och tillförordnad presschef. Han har även haft kommunala förtroendeuppdrag i Stockholms Stad som han nu lämnar.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.