Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Reinfeldts stabschef till Kreab

Publicerad: 2 februari 2011, 15:11

Fredrik Reinfeldts stabschef Niclas Bengtsson blir seniorkonsult hos Kreab Gavin Anderson. Nu ser han fram emot nästa steg i karriären. – Det var perfekt tajming. Jag var redo att gå vidare i livet samtidigt som jag fick ett erbjudande av Sveriges bästa kommunikationsrådgivare, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

KreabBengt Ludvigsson

Niclas Bengtsson till Kreab.

Kreab är inne i en expansionsfas. Förra veckan annonserade byrån att man anställer Lars Adaktusson och Johan Hallsenius. Nu kan Resume.se berätta att det senaste tunga nyförvärvet är Niclas Bengtsson, idag stabschef och tidigare presschef åt statsminister Fredrik Reinfeldt.

– Det känns jätteroligt, säger han om det nya jobbet.

Hos Kreab kommer han att arbeta med rådgivning inom bland annat politiska frågor och medielogik. Niclas Bengtssons erfarenhet från politiken är gedigen. Han har 12 års arbete i regering och riksdag på nacken, och han har tidigare också varit verksam inom kommunalpolitiken.

– Jag har haft en fanatiskt rolig tid inom politiken. Både under åren som opposition och sedan vinna två val och genomföra den poltik vi tror på.

– Jag ser fram emot att börja på Kreab och kunna använda mina erfarenheter från politiken och många års arbete med medierelationer på ett nytt sätt. För mig har Kreab alltid varit ett företag som samlat de bästa rådgivarna. Det ska bli väldigt roligt att arbeta tillsammans med dem, säger Niclas Bengtsson.

För Kreabs del har man nu lyckats värva en ny senior profil med färska erfarenheter inom det politiska området.

– Genom rekryteringen av Niclas förstärker vi vår spetskompetens inom politisk analys och kampanjverksamhet. Niclas har befunnit sig i centrum för den politiska utvecklingen under många år och har djupa kunskaper om hur det politiska Sverige fungerar, säger Bengt Ludvigsson, Kreabs Sverigechef.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

KreabBengt Ludvigsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.