Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Rekordintresse för Notars utflippade bostadsannons

Publicerad: 27 februari 2015, 09:04

"Balkong med högt läge" lyder bildtexten till denna.

Foto: Notar.

Notar ville göra något nyskapande av en bostadsannons i Stockholmsförorten Blackeberg. Då valde de att själva spela statister. Resultatet har blivit över förväntan.


På söndag är det visning i Blackeberg, och Notar-mäklaren Andreas Nilsson har skrivit ut 50 prospekt på lägenheten. Normalt sett brukar det ligga runt 10-12 stycken. Orsaken är en annons som minst sagt sticker ut i mängden.

Den har redan uppmärksammats av bland annat Expressen, och har fått runt 13 000 träffar på nätet. Normalt sett brukar annonserna i området få runt 2000 träffar. Anledningen är att kontorets medarbetare agerar statister på lägenhetsbilderna.  
– Vi ville göra något annorlunda. Att något skulle hända. Allt är likadant hela tiden, säger Andreas Nilsson.  

En av hans kollegor upp med idén om statister i annonsen, och när rätt objekt och säljare dök upp valde de att skrida till verket.
– Vi fick snabbt komma på vinklarna och bildtexterna. Det var viktigt med fyndiga texter så att det blir något som sticker ut från mängden. Sedan körde vi och det blev bra.

Just kompositionen är något som höjer på ögonbrynen. På en av bilderna håller en kvinnlig mäklare ut en man över balkongräcket med texten "Balkong med högt läge". En annan lyder "Bäddat för lyckliga relationer" och visar ett par i en säng där kvinnan sitter och gråter. Att få in en svärta mitt i allt det glättiga som vanligtvis förknippas med mäklarbilder var en poäng, enligt Andreas Nilsson.
– Bilderna skulle vara väldigt snygga, men inte tacky. Man ska haja till lite och tänka efter. Som sagt: vi kände för att göra något annorlunda.

Kommer ni att fortsätta med statister i annonserna nu?
– Det har varit en lyckad grej. Men i framtiden vill vi testa andra grejer. Man kan inte bara göra copy paste. Det här har varit en väldigt rolig kreativ process som har höjt stämningen på kontoret.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.