Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Rena rama Askungesagan

Publicerad: 7 september 2012, 08:39

Pr-konsulten Ebba Hultkvist Stragne gör comeback som skådespelare.

Foto: Fredrik Thambert.

Ebba Hultkvist Stragne är pr-konsult på Westander, men mest känd för rollen som Wilma i succéserien Skärgårdsdoktorn och sitt deltagande i Let's dance. Nu går hon ner i arbetstid på byrån för att göra skådiscomeback – som Askungen.

Ämnen i artikeln:

Ebba Hultkvist

MH

Magnus Helander


Ebba Hultkvist Stragne gör huvudrollen när Disneys klassiker ”Askungen”  sätts upp på Maximteatern i Stockholm senare i höst. Uppsättningen spelas mellan den 20 oktober och 30 december.

Catherine Fallenius är regissör och Lars Wallin ska designa och  sy Askungens klänning. I övriga roller syns bland andra My Holmsten,  Sandra Gustafsson, Sanna Bråding och Joakim Leijon.

Ebba Hultkvist Stragne som via Linda Skugges pr-byrå Skugge & Co numera är pr-konsult på Westander ser fram emot sin skådespelarcomeback.

Grattis till rollen! Hur känns det?
– Fantastiskt roligt och spännande. Askungen är ju en klassisk saga som  alla känner till. Det ska bli extra kul eftersom det är en  sing-a-long-version som riktar sig till hela familjen, säger Ebba Hultkvist Stragne till Resumé.

Hur kommer detta att påverka ditt jobb på Westander? Kommer du att gå ner i arbetstid eller ta en paus från byrån?

– Jag går ner i arbetstid. Westander är en väldigt flexibel arbetsgivare  och det är fler än jag som av olika anledningar jobbar deltid.

Finns det några likheter mellan skådespelaryrket och pr-konsultyrket, tycker du?

– Båda yrkena handlar om kommunikation och samarbete. I jobbet som  pr-konsult har jag fått en ökad förståelse för hur viktigt det är att  kultursektorn är bra på pr. Och som skådespelare har man nytta av alla  sina livserfarenheter – och man lär sig massor i konsultrollen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev