Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Republikan ska hjälpa Westling

Publicerad: 24 augusti 2009, 07:57

Den tidigare JKL-konsulten Billy McCormac är klar som ny rådgivare till den tillträdande prinsen Daniel Westling. Han knyts till samarbetet via sin förre arbets­givare.


Ämnen i artikeln:

Daniel WestlingBilly McCormac

truefalse

Billy McCormac. Foto: Timbro

Billy McCormac är politisk analytiker med bakgrund i det republikanska partiet i USA. Han är verksam som kommunikations- och förlagschef på tankesmedjan Timbro, och har tidigare arbetat på JKL. Billy McCormac grundade också den mediekritiska nättidskriften Stockholm Spectator.

Enligt Resumés källor ska Billy McCormac fungera som ytterligare en rådgivare åt Daniel Westling, som sedan tidigare arbetade med Anders Lindberg och JKL.

När Resumé når den tidigare pr-konsulten är han inte beredd att lämna några längre kommentarer.
– Jag kan varken bekräfta eller dementera någonting av det du säger.
– Vill Daniel eller Anders säga något får de gärna göra det.

Vad är det för typ av arbete som du har gjort?
– Det får du prata med Anders eller Daniel om.

Varför kan du inte berätta?
– Jag vill inte det.

Har du ett avtal som hindrar det?
– Jag har inget avtal med någon.

Vad är det för typ av jobb som du har gjort?
– Ska du få någon form av information om detta måste du få det av Anders Lindberg.
Sedan är inte Billy McCormac beredd att säga någonting mer.

Anders Lindbergs engagemang i Daniel Westlings övergång från att vara entreprenör och prinsesspojkvän till att bli prins har pågått i flera år. Anders Lindberg har skräddarsytt middagar med höga företrädare för näringslivet och politiken i villan på Lidingö enkom för Daniel Westling.
Som middagspartner och för att förkovra Daniel Westling har bland annat Krist­demokraternas partiledare Göran Hägglund fungerat.

Uppenbarligen har engagemanget belönat sig. När Anders Lindberg och kronprinsessan höll en förlovningsmottagning på Slottet var Anders Lindberg den ende som var bjuden med fru.
Frågan om projekt Daniel Westling är ytterst känslig för JKL och för Anders Lindberg personligen.
Resumés källor vittnar om ett djupt förtroende där Anders Lindberg både guidar och rådgör för att säkra mark under Daniel Westlings fötter.

När Resumé konfronterar Anders Lindberg med uppgifterna om Billy McCormacs engagemang i Daniel Westling väljer han att tiga.
– Jag har inget att säga.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.