Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Resumés nya bloggförstärkning

Publicerad: 2 september 2013, 10:35

Fredrik Hillerborg.

Resumé förstärker sitt bloggstall med kommunikationsstrategen Fredrik Hillerborg. I dag har han skrivit sitt premiärinlägg på Resume.se.


Kan du berätta om din bakgrund, vad har du gjort tidigare och vad gör du nu?
– För  fem år sen blev jag indragen i en rad marknadsförings- och  kommunikationsprojekt för en stor idrottsorganisation. Med nedsyltade  fingrar genomförde jag både planering, filmning och redigering av en rad  filmprojekt i syfte att marknadsföra sporten. Arbetet ledde inte bara  till att jag fick upp ögonen för kommunikation. Det blev början på ett  nytt kapitel i mitt liv när jag bestämde mig för att byta bransch.  Tidigare hade jag arbetat inom skola och var vid tillfället involverad i  att driva en privat verksamhet. Där och då bestämde jag mig för att  vända blad och sätta mig vid skolbänken för att lära mig allt från  grunden.

– Nu, efter år av dubbel studietakt – svett, skratt och tårar -–  har tre examina arbetats in. Kandidat i företagsekonomi, kandidat i reklam & pr och en Master i strategisk kommunikation. Jag upptäckte  tidigt att mitt intresse sträckte sig utanför den blackbox, In ->  Utbildning -> Jobb, som de flesta studenter på våra universitet  siktar mot. För mig är kommunikation intressant på riktigt – på allvar.  Min framväxande passion resulterade i att blogga om ämnet och vid sidan  av mina studier arbeta extra som kommunikationsstrateg och redigerare.  För ögonblicket är jag frilansande kommunikationsstrateg, skribent,  debattör och bloggare, närmast på väg in i branschen.

Vad kommer du att bjuda på i din blogg? Vilka kommer att ha intresse av att läsa den, tror du?
– Med  risk för att den höga hatten kommer trilla ner av första bästa  höstvind, strävar jag efter att mina blogginlägg ska innehålla en liten  present i form av en tanke, reflektion eller påstående i ämnet  strategisk kommunikation. En present där tar hjälp av akademin för att  reflektera över marknadsföring och varumärkesbyggen.

– Jag  tror mina inlägg är intressanta att läsa för folk i branschen, för  studenter och för den intresserade besökaren som tycker om att lära sig  mer om reklam och pr.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.