Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Rikta-grundaren Peter Erikson till Reformklubben

Publicerad: 1 juli 2014, 07:24

Peter Erikson.

Foto: Andreas Elgstrand.

Byråveteranen Peter Erikson kliver in som styrelseordförande och delägare i Reformklubben. Nu ska den snabbväxande pr-byrån bli en av de största. – Det har startats för få Rikta och Prime de senaste åren, säger han.


Ämnen i artikeln:

Peter EriksonAlmedalen 2014Reformklubben

Peter Eriksons meritlista är omfattande i pr-sammanhang. På 1990-talet grundade han Rikta som växte till över 70 personer innan byrån kraschade efter det famösa Sydafrikafiaskot. Styrelseordförande i Prime, vd på Grayling och kommunikationschef på TCO står också på cv:et. Nu köper han 10 procent av Reformklubben där han även tar hand om ordförandeklubban.

– Reformklubben är på väg att gå från en mellanstor byrå till att bli en av de ledande i Sverige. Förhoppningsvis kan jag hjälpa till där genom att stärka deras strukturkapital och skapa växtkraft. Jag kan tillföra det strategiska utifrån-in-perspektivet genom att inte vara anställd på byrån, men ändå sitta där och se det dagliga livet.

Byrån har växt snabbt sedan starten för två år sedan. Tillsammans med dotterbolaget Reform Act sysselsätter de cirka 30 personer, och målet är fortsatt expansion. Nu senast med nya filmbyrån Reform Studios.

– Det finns många byråer som växer upp till 10-15 personer, men flera stannar där. Sverige skulle må bra av lite färre och större byråer. Då kan du jobba med egen kompetensutveckling, mer komplexa uppdrag och fler intressanta människor, säger Peter Erikson.

Finns det rum på marknaden?
– Ja, det tror jag. Gränslandet mellan näringsliv, samhälle och politik växer enormt just nu. Reformklubben har en smart nisch genom att enbart rikta sig mot företag som är beroende av offentliga beslut. Det finns också många företag som tidigare inte har förstått sin roll i samhället.

Har ni som målsättning att sälja byrån om ett par år?
– Nej, Fredrik och Birgitta (huvudägare) har ambitionen att driva upp det här. Något annat har det inte talats om i ägargruppen. De har ett långsiktigt engagemang i byrån tillsammans med de två övriga delägarna.

REFORMKLUBBEN
Byråintäkt: 17,2 Mkr (per sep 2013)
Resultat: 2,7 Mkr
Ägare: Fredrik Runsiö (vd), Birgitta Pagot, Ida Strutt, Fredrik Larsson, Peter Erikson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.