Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ringen kör picknick-kampanj - trots dåligt väder

Publicerad: 6 juli 2015, 10:35

I veckan lånar köpcentret Ringen ut prylar för en picknick. Men det ser mörkt ut på väderfronten. – Svensk sommar är ju så här, säger Mattias Järnemar, projektledare på Projector som står bakom kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Projector

Re-Picknick ska underlätta för besökarna i grönområden kring Ringen och Skanstull i Stockholm att göra en spontan picknick.

I anslutning till köpcentret har en pop-up satts upp med hyllor fyllda av filtar, korgar, kubbspel och annat som kan behövas under en picknick i parken. Tanken är att de som lånar sedan ska kunna lämna tillbaka prylarna i speciella cyklar vid grönområdena.
Kampanjen pågår hela veckan, och prylarna kommer efter perioden är slut att skänkas till Stockholms Stadsmission.

Men nu har Stockholm drabbats av en störtskur. Mattias Jarnemar poängterar att kampanjen hittills har fått väldigt bra respons – och att eftersom den hålls på kvällarna ser det ändå ljust ut för den kommande veckan.

– Vi hade en väldigt bra start, fredag, lördag och söndag. På grund av vädret är det inte direkt högtryck i parkerna nu – men så är det med svensk sommar, säger Mattias Järnemar, och fortsätter:

– I ösregn är det inte roligast att ha picknick. Men vi kör på ändå – det ska spricka upp i kväll. Vi har saker att låna för svenskt sommarväder som paraplyer, fotboll, spel, böcker och tidningar. Det är ju trots allt semestertider och många vill komma ut i parkerna.

Hade ni kollat upp hur vädret skulle bli innan – eller varför valde ni just den här veckan?
– Svensk sommar är ju så här. Det var inte så att vi satt med någon megaprognos. Den här perioden tyckte vi kändes bra. Vissa jobbar, medan andra är kvar i stan, trots semester. Parkerna brukar vara välbesökta.

Det ser mörkt ut de kommande dagarna ...
– Det där brukar kunna förändras.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Projector

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.