Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Riskerar att skada vår trovärdighet”

Publicerad: 15 augusti 2014, 09:18

Amanda Mogensen tillbakavisar att Fi har köpt likes

Feministiskt initiativ har fått 60 000 nya fans på Facebook sedan i onsdags. Nu anklagas partiet för att ha köpt gilla markeringar, vilket tillbakavisas av Fi:s kommunikationschef Amanda Mogensen.


Ämnen i artikeln:

Val 2014FacebookFeministiskt Initiativ

Så sent som i förra veckan drabbades Miljöpartiet av en spam-attack som ledde till 50 000 nya likes från konton i Sydamerika. Nu har Feministiskt initiativ  råkat ut för samma bekymmer.   Sedan i onsdags har partiet 60 000 nya fans på Facebook.

Flera anklagar nu Fi för att köpa gilla-markeringar, vilket tillbakavisas av partiets kommunikationschef Amanda Mogensen. Nu har partiet tagit kontakt med Facebook och hoppas att problemet åtgärdas så fort som möjligt.

– Vi vet inte hur det uppstått. Bara att vi plötsligt fått massor av nya likes. Vi får stå till svars för det här och vissa tror att vi har köpt likes. Det riskerar att skada vår trovärdighet. Till skillnad från de övriga partierna har vi en väldigt snäv budget och det är främst ideellt arbete och sociala medier som ligger till grunden för vår kommunikation, säger Amanda Mogensen till Resumé och fortsätter:

– Det har tidigare funnits spekulationer om att vi har köpt likes på Facebook. Det skulle vi aldrig göra. Det är ovärdigt ett politiskt parti.

Tidigare spam-attacker mot Fi:s Facebbok-sida har spårats till Turkiet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.