Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Roger Magnergård lämnar Försvaret

Publicerad: 14 juni 2013, 11:04

Roger Magnergård.

Foto: Pressbild.

Presschefen Roger Magnergård lämnar Försvarsmakten. Han återgår till att bli kris- och medietränare. – 2010 blev jag utsedd till Sveriges bästa medietränare. Det vore kul att ta tillbaka den titeln, säger han till Resumé.


Roger Magnergård anställdes av Försvarsmakten 2007. Målet var att skapa en öppen och kreativ informationstjänst, samt väcka liv i debatten om det svenska försvaret.  

– Jag har bockat av alla punkter. Nu går jag tillbaka till min värld som kris- och medietränare. Jag har mycket semester och kompledighet att ta ut, så nu tar jag semester till september. Sedan får vi se om jag går någon annan stans, säger han.

Försvarsmakten har stått i fokus under det senaste året, inte minst i våras när Ryssland utförde en flygövning nära Sveriges gränser. Hård kritik riktades mot att Sverige inte hade beredskapen att skicka upp JAS-plan i luften.  

– Sedan Almedalen förra sommaren, när ÖB talade om att med den nuvarande ekonomin kan vi bli tvungna att lägga ned motsvarande en försvarsgren, finns försvars- och säkerhetsfrågorna på agendan. Det pratas om det bland politiker och allmänhet, vilket är bra. Då fattar politikerna medvetna beslut, säger Roger Magnergård.

Finns det någon konflikt bakom att du lämnar?
– Nej, inte alls. Det blev känt på staben igår att jag slutar. Att skiljas från förvaret är som man gick ut gymnasiet. Vi sa att vi var kompisar för livet och att vi ses snart, säger han.

Roger Magnergårds arbetsuppgifter omhändertas tills vidare av pressekreterare Philip Simon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.