Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ronge: "Janne Josefsson är helt fel ute"

Publicerad: 4 november 2014, 13:23

Ronge: "Janne Josefsson är helt fel ute"

Pr-konsulten Paul Ronge är tagen på sängen över att UG:s frontfigur öppnar för att gå över till pr-branschen - han har själv skrivit en bok om vad man ska göra nära Janne Josefsson ringer. Han dömer också ut Janne Josefssons motiv.

Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonSVTPaul Ronge

KB

Karl-Johan Byttner


Resumé har tidigare idag rapporterat att Janne Josefsson kände sig illa behandlad under gubbslemsdebatten och att han nu öppnar för att gå in som pr-konsult och dra ned brallorna på journalistkåren genom att tala om hur media undanhåller information.

Paul Ronge är mäkta förvånad över motivet.

– Det är helt fel utgångspunkt. Rollen handlar mer om att få kunderna att förstå villkoren för journalistik och hur den fungerar. Vem skulle vilja betala för att han är sårad, säger Paul Ronge.

Han undrar hur pr-branschen skulle påverkas om de tuffaste och skickligaste journalisterna lämnar för att ansluta sig till den.

– Det blir inte så många att jobba emot så att säga. Alla tycks också tro att de kan bli pr-konsulter, men det är ett hantverk och en del lyckas, medan andra misslyckas, säger Paul Ronge.

Vad gav du för tips i din bok om hur man skulle hantera Janne Josefsson?
– Min bok handlar om hur man ska hantera journalister när man vet att det blir dålig publicitet hur man än gör, säger Paul Ronge.

Janne Josefsson har tagit många skalper genom åren och att det kan bli svårt att bara glömma det och plötsligt vilja ha honom som rådgivare, resonerar Paul Ronge.

– Jag tycker ändå att UG har blivit schysstare med tiden och inte jobbar lika mycket med dolda kameror eller fejkar vad man är ute efter, säger han.

Janne Josefsson har gått hårt åt många journalister också. Han menade exempelvis att makthavare har ställt sig i kö för Agenda eftersom Lars Adaktusson inte ställde några obekväma frågor?
– Ja, exakt. Det här skulle bli ett riktigt lappkast, säger Paul Ronge.

Han kanske låtsas att han vill in i pr-branschen och tänker göra ett wallraff-reportage?
– Ja, man vet ju aldrig. Jag skulle nog säga att jag är den pr-konsult som har jobbat mest med mina kunder gentemot UG och jag har stor respekt för Janne Josefsson. Men han kan inte ha motivet att dra ned byxorna på journalisterna för då skulle han själv bli byxlös och det går ju inte att komma byxlös till kunden, säger Paul Ronge.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev