Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ronge sågar Löfvens kritik mot Janouch

Publicerad: 18 januari 2017, 09:47

Paul Ronge är kritisk till Stefan Löfvens uttalande om barnboksförfattaren Katerina Janouchs uppmärksammade medverkan i tjeckisk tv.

Stefan Löfven säger att Katerina Janouchs uttalande i tjeckisk tv är "väldigt konstigt". Nu kritiserar pr-konsulten Paul Ronge statsministerns val att kommentera enskilda personers åsikter.


Ämnen i artikeln:

MigrationStefan LöfvenFlyktingarSverigeSverigebildenPaul RongeKaterina Janouch

Katerina Janouchs medverkan i tjeckisk tv har lett till en het debatt om Sverigebilden  utomlands. I intervjun uttalar sig barnboksförfattaren om integration och invandring i Sverige och flera kritiker har hävdat att hon sprider fördomar och lögner.

I en intervju med Aftonbladet kommenterade statsminister Stefan Löfven Katerina Janouchs uttalanden om Sverige.

– Det är en person som gör ett, enligt min uppfattning, väldigt konstigt uttalande. Respekten är stor för den svenska och den nordiska modellen, att vi kombinerar produktivitet med jämlikhet, bra arbetsvillkor för löntagare med produktiva och effektiva företag och en välfärd som bidrar. Det finns en stark tilltro till det, säger Stefan Löfven till tidningen.

Krishanteraren och medierådgivaren Paul Ronge är kritisk till Stefan Löfvens kommentar.

– Det är som att skjuta mygg med bazooka, säger han och utvecklar:

– Jag har full förståelse för att man reagerar på vad Katerina Janouch säger i tjeckisk tv, det hon säger kan man tycka är hårresande. Men när en statsminister går in i en sådan fråga undrar man ju vad han ska göra nästa gång. Ska han ha synpunkter på Ivar Arpi på Svenska Dagbladet? Var ska han dra gränsen?, säger han till Aftonbladet.

Katerina Janouch har själv kommenterat Stefan Löfvens uttalande på Facebook genom att paralleller till kommunistiska diktaturer.

I ett sms till Aftonbladet skriver hon följande:

”Det visar hur allvarlig DN:s förvanskade version av vad jag sa i tjeckisk tv är när det får sådana konsekvenser att till och med Sveriges statsminister uttalar sig negativt om mig, utan att själv troligtvis ha en aning om vad jag sagt”

”Sedan blir det naturligtvis väldigt motsägelsefullt att Lövfen tycker det är förskräckligt att jag sagt vi har en migrationskris, när det var hans regering som stängde Sveriges gränser, införde identitetskontroll och han själv uttalat sig citat; ”migrationskrisen är en global fråga”

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.