Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ronge: SD-beskedet en pr-kupp

Publicerad: 3 december 2014, 07:04

Paul Ronge och SD:s tf partiledare Mattias Karlsson

Foto: Skärmdump från SVT:s Aktuellt-sändning.

Pr-konsulten Paul Ronge kallar SD:s budgetbesked en lyckad pr-kupp, Van Damme är tillbaka på banan igen efter Epic Split-succén och Youtube-stjärnan Pewdiepie gästspelar i ett South park-avsnitt. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ronge: SD-beskedet en pr-kupp
När Sverigedemokraterna under gårdagen skulle meddela att de tänkte rösta emot regeringens budget till förmån för Alliansens använde de omkring en halvtimme tid för att passa på att prata om sin politik i många mediers, bland andra SVT:s direktsändning. Tilltaget fick mycket kritik i sociala medier och bland andra ETC-grundaren Johan Ehrenberg ställde sig frågan "varför medierna kablar ut SD:s rasistpropaganda". Aftonbladet var ett av de medier som bröt sändningen.
– De fick väldigt mycket utrymme för att tala om att de kommer kvadda varje regering som inte begränsar invandringen. Ur pr-synpunkt har de kunnat utnyttja situationen maximalt för att få ut sin politik, säger pr-konsulten Paul Ronge till SvD.

Efter splitsuccén - Van Damme är tillbaka
Forsman & Bodenfors har kammat hem mängder med priser efter sin reklamfilm Epic Split för Volvo Lastvagnar. Nu är Jean-Claude Van Damme tillbaka på filmbanan igen. Den här gången medverkar han i en ny version av kultfilmen "Kickboxer", där han själv spelade huvudrollen 1989. Det skriver TT.

Pewdiepie till South park
Youtube-stjärnan Felix "Pewdiepie" Kjellberg gästar i torsdagens "South park"-avsnitt kallat #REHASH. I inledningen presenteras han som "det största kändisgästspelet någonsin". På Twitter kommenterar Pewdiepie själv avsnittet och skriver att "folk redan skiter på sig". Youtube-kanal har över 32 miljoner prenumeranter. Det skriver Expressen.

AMC krishanterar efter Walking dead-uppror
Efter att tv-kanalen avslöjat att en av huvudkaraktärerna kommer att dö i ett avsnitt som ännu inte sänts är många Walking dead-fans rasande. Nu krishanterar AMC via Facebook, där de ber om ursäkt för det inträffade, rapporterar Expressen.

Nordkorea marknadsför sig på sajt för att locka turister
Sajten DPRK Today blir den första någonsin som ska locka turister till kommunistdiktaturen. Den som kan koreanska kan läsa sig till vad landet har att erbjuda och få sig en animerad rundtur genom landets seder och kultur. För den som kan engelska eller något annat språk blir det svårare att förstå, skriver Metro.

Cosby stäms för sexövergrepp på Playboy Mansion
Komikern och tv-stjärnan Bill Cosby har blivit stämd av en kvinna som hävdar att han ska ha förgripit sig på henne sexuellt när hon var 15. Övergreppet ska ha skett 1974 i Playboy Mansion, Los Angeles, skriver Metro.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.