Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Rud Pedersen köper Welcom

Publicerad: 29 juni 2017, 10:58

Morten Rud Pedersen.

Foto: Pressbild

Rud Pedersen köper drygt hälften av den Göteborgsbaserade kommunikationsbyrån Welcom med 19 anställda.


Ämnen i artikeln:

Joakim BrinkenbergWelcomPR-ByråerRud Pedersen

Rud Pedersen är starka inom public affairs och corporate communication. Nu köper de 51 procent av aktierna i Welcom som främst arbetar med marknads-pr. Grundarna äger resterande del av byrån.
– Welcom är en kreativ och välrenommerad byrå med starkt varumärke, särskilt i Göteborgsregionen. Det är ett företag med dedikerade ansällda och ägare som jobbar tillsammans i verksamheten. Det innebär att både Welcom och Rud Pedersen har samma kultur. Tillsammans kommer vi att utveckla ett starkare och bredare erbjudande i Sverige och Norden, säger Morten Rud Pedersen, vd på byrån.

Rud Pedersen hade in intäkt på 140 miljoner kronor 2016 och räknar med att växa med cirka 30 procent i år. Welcom omsatte 38 miljoner (byråintäkt: 22 Mkr) och gjorde ett rörelseresultat på 3 miljoner. Hur mycket Rud Pedersen betalar för byrån framgår inte. Tillsammans har de båda byråerna 130 anställda.
– Att bli en del av Rud Pedersen Group, med deras nordiska och globala nätverk, ger möjlighet för Welcom att utvecklas ytterligare. Welcom ansluter till den snabbast växande och mest framgångsrika public affairs-byrån på senare år, kommenterar Joakim Brinkenberg, vd på Welcom.

De nuvarande ägarna kommer att fortsätta i verksamheten och Welcom behåller sitt varumärke efter uppköpet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.