Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Rusning efter Tesla Model 3 – trots noll kronor i reklam

Publicerad: 4 augusti 2017, 14:21

Tesla Model 3.

Hajpen kring Teslas nya modell är enorm. Men till skillnad mot andra biltillverkare gör de ingen egen reklam för bilen.


Ämnen i artikeln:

Tesla MotorsTeslaReklamElon Musk

Nästan en halv miljon Tesla Model 3 är förbeställda – trots att väntetiden i dagsläget ligger på 1,5 år. Medan konkurrenterna plöjer ned stora pengar för att marknadsföra sina modeller kan elbilstillverkaren leva gott på hajpen kring sitt varumärken.

I veckan talade grundaren Elon Musk med investerade och underströk att de inte anstränger sig för att marknadsföra Model 3.
– Vi promotar inte bilen. Om du går till någon av våra återförsäljare så pratar vi inte ens om den. Vi vill prata om det vi kan leverera i dag. Om någon beställer en Model 3 får den vänta till slutet av nästa år innan de får den, sa han enligt Adage.

Resumé har tidigare rapporterat om att Tesla inte behöver skapa några egna reklamfilmer – fansen gör nämligen jobbet åt varumärket helt gratis. Nyligen anordnade biltillverkaren en tävling där de utmanade alla entusiaster att skapa den bästa reklamfilmen för Tesla.

Förra veckan annonserade Elon Musk på Twitter vilka tre bidrag som placerade sig högst i tävlingen. Vinnaren får en gratisbiljett till ett kommande lanseringsevent – som Adage konstaterar – är klart billigare än att ta fram en reklamfilm på egen hand.

Här kan du se det vinnande bidraget:

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.