Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ryanair söker pr-byrå i Norden

Publicerad: 20 november 2013, 14:26

Ryanair vill bli bättre på pr.

Foto: Pressbild.

Det skandalomsusade flybolaget Ryanair söker ny pr-partner i Skandinavien, skriver SvD. Detta som ett led i en ny kommunikationsstrategi.


Ämnen i artikeln:

Ryanair

Ryanair har varit i hetluften ett flertal gånger de senaste åren. Senast gällde det bolagets arbetsvillkor och den fackfientliga inställningen. Nu söker de alltså en ny pr-partner i Norden.
– Det är klart att det är ett spännande jobb. Så hoppas vi att den agent som vill ta hand om kommunikationen ser det, säger Elina Hakkarainen, marknadsansvarig för Noden och de baltiska länderna till SvD.

Samtidigt är det svårt för kunder och journalister att få tillgång till Ryanairs företrädare för kommentarer i aktuella frågor. Frågan är om det kommer att bli lättare.  
– Det här är en del av vår nya kommunikationsstrategi, där vi bland annat har infört en chattfunktion där passagerare kan ta kontakt med oss. Vi har genom åren fått många förslag från passagerare och en del av dem har vi tagit hänsyn till.

Flygbolaget har anlitat en "agent" som skött pr-arbetet tidigare. Enligt Elina Hakkarainen ligger dock inget missnöje bakom det nu förestående bytet.  
– Det är bara en del av vår nya strategi och de nya initiativ som vi har lanserat under hösten, säger hon till SvD.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Ryanair

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.