Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

(S)-attacken mot paret Reinfeldt

Publicerad: 2 september 2010, 11:13

Mindre än tre veckor till val och socialdemokraterna är hårt pressade - nu kör de  personangrepp mot paret Reinfeldt. Helsidesannonser ska peka ut hur mycket Fredrik och Filippa tjänat på alliansens skattesänkning. – Det är fakta till skillnad från Moderaternas kampanj som är ren, jävla lögn säger Socialdemokraternas valgeneral Bo Krogvig till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Val 2010SocialdemokraternaModeraterna

Socialdemokraternas senaste annons tar sikte på paret Reinfeldt. OBS Bilden är ett montage.

Igår publicerades en svart opinionsmätning för de rödgröna. Alliansen leder med fem procent och Moderaterna är Sveriges största parti enligt mätningen från Skop.
Från en klar ledning tidigare under mandatperioden är Socialdemokraterna nu hårt pressade.
På måndag publicerades en annons som tar sikte på paret Reinfeldt på en halvsida i Metro. Till i morgon, torsdag, har (S) köpt helsidor i Aftonbladet och Metro för att köra samma annons.

Budskapet är enkelt – Fredrik och Filippa Reinfeldt betalar tillsammans 125 000 kronor mindre i skatt efter alliansens skattesänkningar.

Bo Krogvig håller inte med om att annonsen skulle vara ett påhopp:
– Det är fakta. Under hans regeringstid har klyftorna ökat och finns det något bättre sätt att åskådliggöra det på?

I annonsen uppger Socialdemokraterna att de fått sina uppgifter från Statsrådsarvodesnämnden, Stockholms läns landsting och Skatteverket.

Bo Krogvig menar att Moderaterna driver en kampanj som hävdar att (S) är emot förbifart Stockholm. Något som är värre än annonsen om paret Reinfeldt.

Moderaterna vill inte kommentera påhoppet.
– Vi kommer möta väljarna med en positiv kampanj. Hur andra väljer att göra är upp till dem. Generellt kan jag säga att om man använder sig av skrämseltaktik eller sprider medvetet felaktiga uppgifter så slår det tillbaka på en själv, säger Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann till Resume.se

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.