Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

S-filmen som ska ge valseger

Publicerad: 12 augusti 2010, 14:09

Här är Socialdemokraternas reklamfilm inför valet. – Moderaterna har gått ut och sagt att de vill ta våra väljare. Vi vill i stället ge jobb till de unga, säger partistrategen Ibrahim Baylan.


Ämnen i artikeln:

Val 2010AcneMona SahlinSocialdemokraterna

Ibrahim Baylan och Mona Sahlin på dagens presskonferens. Foto: Fredrik Thambert.

Idag gick Socialdemokraterna ut med delar av sin kampanj inför valet, med ett tydligt fokus på ungdomsarbetslösheten. Den stora skrällen: Partiet visade upp sin reklamfilm som kommer att gå i TV4.

S-filmen, producerad av reklambyrån Acne, börjar sändas redan på måndag i en 20- och 30 sekunders version. Regissör är Lukas Hammar och produktionsbolag är Social Club.

Kampanjfilmen kommer också att visas på bio.

Den främsta målgruppen för tv-reklamen är unga barnfamiljer som bryr sig om de ungas situation på arbetsmarknaden.

De två huvudbudskapen är "Möjliheternas land" och "Vi kan inte vänta".

– Vi gör en integrerad kampanj där de olika kanalerna förstärker varandra, säger Karin Pettersson, kommunikationschef på Socialdemokraterna.

– Vår kampanj är positiv, framåtinriktad och otålig, säger Mona Sahlin.

Socialdemokraterna har köpt allt man kan köpa i TV4, inklusive nischkanalerna.

Partiets totala reklambudget inför valet är 70 miljoner kronor – 10 miljoner kronor mer än Moderaternas. De vill inte berätta hur mycket de har spenderat på de olika kanalerna.

De rödgrönas gemensamma kampanj presenteras på måndag, och den 20 augusti kommer Socialdemokraterna att gå ut med de resterande delarna av partiets kampanj. Deras printkampanj presenteras alltså i ett senare skede.

Partiet satsar stort utomhus med över 7 000 reklamytor och totalt handlar det om mer än 60 000 affischer som kommer att sättas upp. Därtill kommer LO att gå ut med en stor stödkampanj.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.