Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

S-profil blir lobbyist

Publicerad: 17 oktober 2014, 00:02

Désirée Liljevall.

Tidigare S-riksdagsledamoten Désirée Liljevall blir lobbyist. Hon är redan som PA-konsult knuten till en pr-byrå. Men hon vill inte berätta vilken: – Inga kommentarer, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Val 2014Socialdemokraterna

I Östran och Barometern har hon berättat om sitt nya jobb:

– Jag ska jobba med PA, public affairs. Jag ska bli behjälplig för till exempel företag som behöver ingångar i politiken och hjälp med hur de ska agera. Efter mina år i riksdagen och partipolitiken har jag breda erfarenheter och inte minst ett stort nätverk, säger hon i Barometern.

Men när Resumé söker henne vill hon inte berätta vilket företag hon ska arbeta åt:

– Inga kommentarer, säger hon.

Varför kan du inte kommentera vilken byrå du samarbetar med?
– Inga kommentarer.

Till Barometern säger hon:

– Jag fick erbjudanden från näringslivet ganska snabbt när det blev klart att jag skulle sluta i riksdagen. Dem har jag bearbetat och nu har jag bestämt mig.

Désirée Liljevall var innan tiden som politiker reporter och programledare för TV4 i Kalmar. Hon kom in i riksdagen 2006, men hoppade av politiken i samband med höstens val. Nu blir hon alltså lobbyist.

– Jag är redan knuten till ett bolag i Stockholm, men bildar också ett eget. Det är numera inte helt ovanligt att socialdemokrater går till näringslivet. Göran Persson och Pär Nuder har banat vägen, säger hon i tidningen Barometern.

Tidigare har de avgående riksdagsledamöterna Anton Abele, M, gått till JKL, och Jan-Evert Rådhström, M, till Rud Pedersen

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Val 2014Socialdemokraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.