Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

S-toppen hoppade av efter "makt-sms" – går till Kreab

Publicerad: 16 december 2014, 10:34

Haninges tidigare kommunalråd Robert Noord avgick en vecka före valet i höstas efter Expressens avslöjanden om att han skickat sexistiska sms till en ung kvinna inom Moderaterna. – Jag känner till det hela och har inga skäl att tro att det gick till såsom Expressen skrev, säger Markus Uvell, Sverige-chef på Kreab. – Jag har lagt det bakom mig, säger Robert Noord.


Ämnen i artikeln:

KreabExpressenMarkus Uvell

"Jag har alltid fått det jag velat och det kommer jag fortsätta få. Kommer få makten i XXXX och få en date med dig", skrev politikern till den unga kvinnan enligt Expressen.

Han ska också ha lovat kvinnan en "strålande karriär" om hon bara är vän med partiet som ska styra de kommande 30 åren. Kvinnan uttalade sig också till Expressen.
"Han har gång på gång betonat att han har mycket makt", sade hon.

S partisekreterare Carin Jämtin gick i taket och en vecka före valet hoppade Robert Noord av sitt uppdrag som kommunalråd i Haninge.

Han börjar nu jobba med Public Affairs på Kreab.
- Jag känner till det som skrevs och det är också något som vi har pratat om, men jag ser ingenting i skriverierna som ändrar omdömet om honom som en klok och duktig person och som verkligen förstår de politiska processerna, säger Kreabs Sverige-chef Markus Uvell.

Robert Noord uppger att det hela skedde år 2010, att han har rett ut det hela med kvinnan ifråga och att han inte har några större invändningar mot Expressens bevakning.
- Jag kan möjligen tycka att det framstod som extra ofördelaktigt mot mig när man valde att inte publicera hennes kommentar. Vi brukade ha en skämtsam ton oss emellan, säger han.

Du hävdar att händelsen var länge sedan, men du valde ändå att hoppa av en vecka före valet?
– Jag tyckte att det var bäst för mig och partiet att göra det när det blev en stor mediehistoria. Jag ville att valrörelsen skulle handla om sakfrågan, säger Robert Noord.

Kvinnan uppgav att du gång på betonat att du har mycket makt?
– Jag har bett om ursäkt för det som uppfattades kränkande, säger Robert Noord.

Är du och kvinnan vänner idag?
- Nej, jag uppfattade oss som vänner tidigare, men idag har vi ingen kontakt, säger Robert Noord.

Han har också varit vice ordförande för Socialdemokraterna i Stockholms län och ledamot av Utbildningsberedningen i Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

KreabExpressenMarkus Uvell

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.