Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Så bra (och dålig) var Lidl:s egna Nobelmiddag

Publicerad: 11 december 2015, 10:06

1300 gäster hade hittat till Annexet och Lidl:s "Nobelfest".

Foto: Yasmine Winberg.

Otroligt nog har Resumés reportrar Julia Lundin och Yasmine Winberg aldrig varit på Nobelfesten. Än. Men! Efter gårdagens Lidl-kupp kan de faktiskt säga att de nästan har varit det. Här sätter de betyg på kvällen – in i minsta detalj.


Ämnen i artikeln:

Petra MarklundColonyPR-kampanjKreabIngoHenrik Schyffert

Mat
+ Smaklökarna blev mer än tillfredställda av både varm- och efterrätten. De båda var dessutom oerhört mycket bättre än vad vi själva skulle kunna skrapa ihop en bättre fredagskväll hemma vid spisen. Vi är ju inga Titti Qvarnströms, direkt. Men ändå. Förrätten var helt okej.

– Trots den tillfredsställande smaken var det kämpigt att tugga köttet. I bland kändes det som om det var svårt att få luft och att en eventuell kvävning var nära förestående. Tur man har en näsa att andas med ibland.

Betyg: RRR+

dfgdfg

Service
+ Alla servitörer var plockade från de anställda på Lidls egna butiker. Ballt grepp.

– MEN! Med det sagt skedde ett par förödande händelser. Vid förrätten fick vi vänta i en timme på både champagne och vatten. Strupen torkade igen. Hade vi varit kungen hade kvällstidningarna gjort löp i en vecka. Nu blev det bara en liten kommentar i Resumé.

Betyg: RRR (for the effort).

Underhållning
+ Petra Marklund gjorde ett lika gott jobb som konferenciern Henrik Schyffert och fick både en och annan stillasittande kaffedrickare att ivrigt svänga på rumpan och skaka loss.

– Nej.

Betyg: RRRRR

Klädsel
+ Guuuud vad många hade klätt upp sig (som sig också bör). Vi funderade själva både en och två gånger att springa i väg till en närliggande butik och panikköpa en galaklänning att byta ut våra vardagliga paltor med.

– Samtidigt fanns det de som satt i hoodie. Men det fick i alla fall oss att känna oss lite bättre.

Betyg: RRR

Kändistätt
+ Lidl och Kreab, Ingo och Colony hade lyckats få flera dit sociala medier-stjärnor med flera tusen följare som kan sprida Lidl:s varumärke vidare.

– Vart var A-kändisarna? Kanske berodde det på att festen låg ute i Annexet och inte Stockholms innerstad, men nog trodde man att det skulle vara fler A-kändisar uppe på balkongen. Viktigt att nämna: Vi fick gå in på Instagram för att hitta dessa kändisar. Vissa satt på balkongen och andra vid honnörsbordet. Fråga 1: Varför satt inte alla kändisar vid honnörsbordet? Fråga 2: Borde inte Sarah Sjöström (EM-medaljör, VM-medaljör, Bragdguldvinnaren, you name it..) ha suttit vid honnörsbordet?

(Uppdaterad) Svar från Kreab: Angående hur VIP var satta, de fick själv välja men de som satt på balkongen gjorde det pga de önskade att inte bli filmade, exempelvis Sara Sjöström.

Kändisar som var där: Mårten Nylen (kändis-PT), Kissie (bloggare), Sarah Sjöström (simmerska), Mirka och Peter Norrström (Familjen Annorlunda, TV4), Dennis Maglic (bloggare, entreprenör), Ellen Bergström (Youtube-stjärna), Simon Kachoa (vinnare Biggest Loser), Tilde Fröling (tv), Sandra Dahlberg (tv)

Betyg: RR+

Stämning
+ Samtliga platser var fyllda. Folk var glada, hänförda, hungriga och på festhumör. När 50 kockar ställde upp sig på balkongen för att gå ner längs den uppbyggda trappan, då gick ett sus genom publiken. Och när kockarna sedan kom med raketer på efterrätterna, så nådde jublet inga gränser.

– När mjölken saknades vid kaffet konstaterade vår bordsgranne: ”Det är inte Nobelfesten”.

Betyg: RRRRR

Konferencier: Henrik Schyffert
+ Henrik Schyffert, oj va rolig du var! Du öppnade med ”Jag blev tillsagd av mina advokater att inte säga vilken fest den här är inspirerad av. Vi får inte yttra namnet här ikväll!” Och när du började snacka om hur man fick åka till tippen på helgerna och den var stängd (ni som var där fattar). ALLA skrattade.

– Finns knappt. Skulle vara att Schyffert fick stressa lite när klockan tickade ner när det var dags för tv-inslag på stora skärmen.

Betyg: RRRRR

Miljö
+ Helt fantastisk! Vi snackar 15 000 blommor och väggar klädda i canvas som var identiskt med Nobelfesten i Blå hallen, Stadshuset. De hade dessutom tagit dit en trappa precis som i Stadshuset och smyckat den med blommor längs räcket. I mitten stod honnörsbordet. Annexet, annars konsertlokal, var ett perfekt place att hålla denna typ av fest i.

– Köerna är väl alltid ett minus vid sådana här tillställningar. Men det som arrangören hade tjänat på att ha gjort bättre är kön till jackorna – många gick till kön närmast Annexets ingång (kanske ovetande om att det fanns fler garderober). Vi förstår inte heller hur baren efteråt skulle kunna rymma 1 300 personer, så nog var det tur att folk gick hem.

Betyg: RRR

Bonusinfo: Resumés utsända hade ut en hel bricka med champagne. Glas krossades, dramatiken ökade. Men vi ser det som en träning inför den riktiga Nobelfesten. Det kommer aldrig att hända igen.

Kvällens helhetsbetyg: RRRR

Eventet hölls på Annexet. Ingo har stått för konceptet, Kreab för inbjudningar och Colony för själva eventet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.