Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Så gick Lennox PR första året

Publicerad: 20 januari 2017, 08:55

På bilden fr v: Sofie Falkkloo, Kalle Dixelius, Maria Ekelund, Robert Svensson, Elin Dahlback och Elin Ahldén.

Foto: John Guthed

Lennox Public Relations ett preliminärt rörelseresultat före skatt på drygt 1,1 miljoner kronor under sitt första räkenskapsår. Ägarna gör en utdelning, men återinvesterar merparten av vinsten i företaget.


Ämnen i artikeln:

Elin AhldénPR-ByråerRobert SvenssonLennox PR

Omsättningen för perioden, ett förlängt räkenskapsår från september 2015 - december 2016, uppgick till 8,7 miljoner kronor varav 6,2 miljoner kronor i byråintäkt. Det preliminära rörelseresultat före finansiella poster och skatt är drygt 1,1 miljoner kronor.

– Etableringen av Lennox har gått över all rimlig förväntan. De kunder som hade modet att satsa på oss från början kommer alltid att ha en särskild plats i våra hjärtan, säger Robert Svensson, vd för Lennox PR i en kommentar.

Lennox PR erbjudande ligger inom corporate communications, medierelationer och digital pr. Bland kunderna finns bland andra Scandic, B-Reel, Reklamkraft, Svenska Fönster, Plåt och Ventföretagen, myFC och Snoh Aalegra. Lennox grundades av Robert Svensson i september 2015, och ägs sedan i november 2016 av Robert Svensson och Elin Ahldén. Företaget har fem anställda pr-konsulter och ett antal etablerade partnersamarbeten.

– Lönsamhet är helt avgörande för kulturen, det är min kanske viktigaste lärdom av att driva företag. Lönsamhet ger ett lugn i magen som gör oss till bättre och mer pålitliga rådgivare. Nu går vi in i 2017 med en stabil kassa och utrymme för satsningar som exempelvis strategiska rekryteringar, säger Robert Svensson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.