Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Så hånas Vita husets ”alternativa fakta” i sociala medier

Publicerad: 23 januari 2017, 14:43

Sean Spicer på lördagens presskonferens.

Donald Trumps pressekreterare Sean Spicer hävdade att det var den största publik som någonsin bevistat en presidentinstallation, trots bevis på motsatsen. Nu skojas det friskt om honom på Twitter.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Det hann bara dröja en dag som president innan Donald Trump och hans stab attackerade mediernas rapporteringen. Det handlade specifikt om publiksiffran under hans installation. Enligt helikopterbilder och andra uppskattningar var den betydligt mindre än när Barack Obama svors in 2009. Det tillbakavisade Trumps pressekreterare Sean Spicer på en presskonferens. Han hävdade att medierna medvetet gav en felaktig bild av verkligheten.
– Det här var den största publik som någonsin bevittnat en installation. Punkt!, sa han på lördagen.

— The New York Times (@nytimes) 21 januari 2017Comparing the crowds at Donald Trump’s and Barack Obama’s inaugurations https://t.co/Ip6UwbzinI pic.twitter.com/jClpwd4uWa

Igår förklarade rådgivaren Kellyanne Conway att Spicer bara gav "alternativa fakta" till det som rapporterats. Detta i en intervju med NBC:s "Meet the press".

Den nya regimens uttalanden har kritiserats av många, men också blivit föremål för hån och åtlöje i sociala medier. Under hashtagen #spicerfacts samlas en stor del av dem. Här är ett axplock:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.