Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Så har du aldrig sett Sverige förut

Publicerad: 9 oktober 2015, 11:12

Deppigt Segels torg.

Har du funderat på hur Sverige skulle se ut efter en eventuell apokalyps? Warner Bros anser sig ha svaret. I en utställning, som ska ge lanseringen av den nya Mad Max-filmen en skjuts, syns minst sagt övergivna platser runt om i landet.


Ämnen i artikeln:

Warner Bros

Sergels torg, Centralbron, Liseberg och Kebnekaise är några av de platser som Warner Bros har inriktat sig på.

– Människan har länge varit fascinerad av post-apokalyptiska världar och dystopier. Framtida scenarion där civilisationen drabbas av olika slags katastrofer som får världen att gränsa till undergång skildras flitigt i både film och litteratur. Gemensamma inslag är ofta att städer är förfallna, landskapen glesbeväxta, naturtillgångar en bristvara och avsaknaden av elektricitet påtaglig, säger Josephine Stäring, som är nordisk produktchef på Warner Bros, i ett pressmeddelande.

– Miljön i Mad Max: Fury Road uppfattas kanske av många som en absurd och orealistisk framtid men genom att applicera samma känsla på svenska platser tror vi att många får sig en tankeställare.

Utställningen består av åtta bilder på välkända platser i Sverige och kommer att hållas i Kungsträdgården i Stockholm nu i helgen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Warner Bros

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.