Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Så nära propagandaminister man kan komma"

Publicerad: 7 oktober 2010, 09:50

Som Resume.se kunde avslöja i tisdags får Per Schlingmann en ny skräddarsydd tjänst hos regeringen. Hans uppdrag blir att kommunicera ut politiken till allmänheten. – Läser man pressmeddelandet låter det som att han ska se till att regeringens politik ses i god dager, säger Mats Knutson, politisk reporter på SVT.


Ämnen i artikeln:

Mats KnutsonSVTPer SchlingmannModeraterna

Per Schlingmann får nytt jobb. Foto: Andreas Elgstrand.

Enligt pressmeddelandet som Statsrådsberedningen skickar ut idag ska Per Schlingmann ansvara för Fredrik Reinfeldts och regeringens samlade kommunikationsstrategi. ”Arbetet omfattar budskap och former för kommunikation av regeringens beslut och reformer” heter det från regeringen.

Mats Knutson kommenterade den nya tjänster på Twitter:

”Han ska se till att regeringens politik säljs in till väljarna. Så nära propagandaminister man kan komma”.

För Resume.se utvecklar han det resonemanget.

– Under den förra mandatperioden fick de borgerliga mycket kritk av anhängarna för att de inte lyckades sälja in sin politk. De låg under med 19 procent i opinionsundersökningarna och var i början inblandade i många skandaler. Läser man pressmeddelandet låter det som att han ska se till att regeringens politik ses i god dager, säger Mats Knutson.

Han kan inte påminna sig om att regeringen har haft samma typ av tjänst tidigare.

– Intrycket man får av vad de själva skriver är att de vill ta ett fastare grepp om kommunikationen och få en bättre kontroll över de politiska budskapen. Det påminner lite om vad de gamla propagandaministrana hade som uppgift, säger Mats Knutson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.