Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Så ska hon bredda Petrés profil

Publicerad: 23 november 2012, 14:02

Hedvig Andersson, ny seniorkonsult på Petré Event & PR

Foto: Privat

Personkemi var avgörande när Hedvig Anderson valde att ta jobbet som seniorkonult på Petré Event & PR. Med hennes gedigna politiska erfarenhet hoppas byrån kunna locka in nya typer av kunder.


Ämnen i artikeln:

Petré Event & Pr

Från det politiska livet till en eventprofilerad pr-byrå. I tisdags gjorde  Hedvig Anderson sin första dag som seniorkonsult på Petré Event & PR.

– Det handlar om att bredda verksamheten. Jag kommer att kunna tillföra mina kunskaper inom klassisk pr och pressbearbetning. Samtidigt har jag även kompetens inom eventområdet, säger Hedvig Anderson till Resumé.

Jobbet kom efter ett tips från en bekant till Hedvig Anderson som känner vd:n Johan Petré.
– Personkemin var avgörande tillsammans med möjligheten att jobba för en mindre byrå med entreprenörsanda.

Hur kommer du att kunna dra nytta av dina erfarenheter från det politiska livet i ditt nya jobb?
– Jag har ett stort nätverk av politiker, tjänstemän och journalister. Samtidigt har jag erfarenhet av att rodda stora nationell valkampanjer. En annan egenskap som jag har är att jag är duktig på att organisera och utveckla idé till handling.

Innan hon kom till Moderaterna var Hedvig Anderson på tidningen Axcess. Som projektledare för Moderaterna genomförde hon två framgångsrika valrörelser 2006 och 2010.

Sedan följde ett och ett halvt år som Moderaternas kommunikationschef innan sortin i juni. Hon utesluter inte uppdrag för partiet i framtiden.
– Jag är helt övertygad om att jag på något sätt kommer att engagera mig i partiet igen. Sen i vilken utsträckning det blir vet jag inte i dag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Petré Event & Pr

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.