Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Så vill VW stoppa gapskrikande föräldrar på fotbollsplanerna

Publicerad: 27 april 2017, 14:06

Ett skällhalsband? Ja, det är en idé som Volkswagen Stockholm har för att stoppa ilska föräldrar på barnens matcher.


Ämnen i artikeln:

FotbollPack TrainVolkswagen

Just nu granskar SVT föräldrahetsen inom idrotten. Volkswagen är partner till flera allsvenska storklubbar som AIK, Djurgården, Hammarby, IFK Göteborg och Malmö FF. Bilmärket är också engagerad för att skapa en mer positiv inramning kring sporten. Därför har de tagit fram en något makaber prototyp: ett skällhalsband. Det tilltänkta halsbandet bränner till rejält så snart personen i fråga får ett ilsket utbrott.
– Halsbandet är fortfarande på prototypstadiet och vi hoppas att det förblir just en prototyp. Men som partner till svensk fotboll och några av landets största klubbar har vi ett ansvar att adressera frågan med föräldrar som hetsar sin barn, för vi vill vara med och ta ansvar för miljön runt barn- och ungdomsfotbollen. Inom kort kommer vi förmodligen kunna presentera en bättre lösning än ett skällhalsband, säger Johan Karlson, märkeschef på Volkswagen Stockholm, i en kommentar.

Genom den absurda lösningen vill Volkswagen få människor att reflektera över sitt beteende.
– Vi har diskuterat problematiken men överengagerade föräldrar i över ett halvår och kikat på olika initiativ. Skällhalsbandet "Bark Collar" dök upp som en tänkbar lösning och idén var för bra för att inte strykas direkt. Den visar på det absurda att vuxna står och skriker på barn och ungdomar som spelar eller dömer matcher. Det är bra att SVT lyfter denna viktiga fråga, säger Johan Karlson.

Så här skulle "bark collar" kunna fungera i praktiken:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FotbollPack TrainVolkswagen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.